PROVERENE CAKE KAKO DA OČISTITE PEGLU, A DA JE NE IZGREBETE: Jeftini sastojci koje već imate u kući - skidaju i RĐU
Pegla, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

ovo nam je trebalo!

PROVERENE CAKE KAKO DA OČISTITE PEGLU, A DA JE NE IZGREBETE: Jeftini sastojci koje već imate u kući - skidaju i RĐU

Kada peglate tkanine koje su nešto osetljivije na previsokim temperaturama, desi se da se one zalepe za dno pegle

Objavljeno: 09:20h

Takve naslage se onda lako "prelepe" na sledeći komad koji je na redu za "zatezanje", ostavljaju tragove koje ponekad ne mogi ni u mašini da se skinu.

Na društvenim mrežama ćete naći pregršt trikova i caka koji će vam pomoći da očistite peglu, a u zavisnosti o kojim naslagama se radi savetuje se upotreba sirćeta, sode bikarbone i slično, a mi vam predlažemo tri načina koja provereno pomažu u čišćenju!

Pre čišćenja pegle, uverite se da je isključena i da li je hladna na dodir, a da je mesto za vodu prazno. Takođe, , važno je da koristite sastojke koji neće ogrebati površinu. Četkica za zube i pamučni materijali su najbolji "alati" za čišćenje grejne ploče i otvora za paru vaše pegle.

Pegla
foto: Profimedia

1. Deterdžent za sudove

Ako imate podlogu od inoksa, posebno je važno da izbegnete oštećenje površine. Preskočite sve jake hemikalije i stavite nekoliko kapi tečnog deterdženta za suđe u posudu sa toplom vodom. Mešajte dok se ne pojavi pena. Koristite peškir ili mekanu krpu da obrišete podlogu.

Pranje sudova, Čaša
foto: Profimedia

2. Destilovano belo sirće

Evo još jedne dobre opcije koja neće ogrebati ploču. Navlažite peškir ili mekanu krpu destilovanim belim sirćetom i obrišite podlogu da biste uklonili prljavštinu. Ako mrlje još uvek stoje, potopite čist peškir ili krpu u destilovano belo sirće, stavite hladnu ploču na peškir i ostavite da odstoji 15-30 minuta.

Sirće
foto: Profimedia

3. Sirće i soda bikarbona ili so

Za teške mrlje, kao što su rđa ili otopljena plastika na podlozi, navlažite peškir ili krpu vodom ili destilovanim belim sirćetom i umočite delić u sodu bikarbonu ili krupnu so. Manje je verovatno da će soda bikarbona ogrebati dno nego gruba so.

BONUS VIDEO

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.