OVIH 5 NAMIRNICA NIKAKO NE BI TREBALO DA ZAMRZNETE, MOŽE BITI OPASNO PO ZDRAVLJE: Slušajte STRUČNJAKE
Ilustracija, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

OVIH 5 NAMIRNICA NIKAKO NE BI TREBALO DA ZAMRZNETE, MOŽE BITI OPASNO PO ZDRAVLJE: Slušajte STRUČNJAKE

Ove namirnice ne bi trebalo da zamrzavate

Objavljeno: 12:40h

Zamrzavanje hrane je praktičan način da se produži njen rok trajanja uz očuvanje svežine i hranljivih materija. Dakle, postoje neke namirnice koje su posebno pogodne za ovu svrhu. Neki primeri namirnica koje su veoma praktične za zamrzavanje su meso, riba, hleb, supe i variva.

Ali nisu sve namirnice pogodne za zamrzavanje.

Saznajte kojih pet namirnica nikada ne bi trebalo da stavljate u zamrzivač.

Zelena salata

Zelena salata brzo postaje kašasta kada se zamrzne jer ima visok sadržaj vode. Nakon odmrzavanja, gotovo je nemoguće jesti. Ista stvar se dešava i sa lisnatim spanaćem. Ali pošto najčešće kuvamo spanać, to nije problem, prenosi Novi list.

Jaja

Sirova jaja se nikada ne smeju zamrznuti. Zamrzavanje može prouzrokovati pucanje ljuske i omogućavanje bakterijama da uđu. Kuvana jaja možete čuvati u običnom frižideru jedan do dva dana. Ali nikada ne bi trebalo da zamrzavate jaja.

Omlet, Jaja
foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

Mlečni proizvodi sa visokim sadržajem vode

Mlečni proizvodi kao što su jogurt, kiselo mleko ili kajmak imaju visok sadržaj vode i menjaju svoju konzistenciju kada su zamrznuti. Postaju grudvaste i gube kremastost. Ako želite da zamrznete ove proizvode, prethodno ih dobro promešajte da malo poboljšate konzistenciju. Međutim, preporučljivo je koristiti sveže mlečne proizvode.

Kuvana testenina i pirinač

Kuvana testenina i pirinač gube konzistenciju kada se zamrznu i postaju kašasti. Često, nakon odmrzavanja, ove namirnice više nisu jestive. Ako vam je ostalo kuvane testenine ili pirinča, bolje je da ih čuvate u frižideru i upotrebite u roku od dva do tri dana.

Bonus video: Milan Marić govor na komemoraciji

01:36

Milan Marić govor na komemoraciji

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.