savršen slatkiš
IZRAELCI OBOŽAVAJU OVU TORTU, DALI SU JOJ I SPECIJALNO IME: Kod njih "ide kao ALVA", a IZGLEDA BOLJE OD IJEDNE NAŠE
Rabinova torta će vam preneti najkremastije note jevrejskih ukusa
Bilo da je pripremate za neku slavu, rođendan ili bilo kakvu vrstu proslave, ili samo volite da se zasladite, predlažemo vam super ukusnu Rabinovi tortu.
Priprema je srednje teška ali pobrinuli smo se da vam je olakšamo korak po korak i to uz fotografije, pa verujemo da će vam recept ispasti iz prve.
Sastojci:
16 kašika mlevenih oraha
16 kašika šećera
16 jaja
2 margarina
4 kašike brašna
250 g šećera u prahu
400g šlaga
400g čokolade
Priprema:
Kuvati fil: 16 žumanaca sa 250 grama šećera u prahu,kuvati na pari pa kada se to ohladi sastaviti sa 2 margarina i 400 grama rastopljene čokolade.
Margarine izmiksirati pa dodati žuti fil od žumanaca ukuvan (ohlađen), opet miksirati pa dodati otopljenu ne toplu čokoladu.
Predlažemo da probate i recept za Bobanovu tortu.
Peći 4 kore po: 4 belanca,4 kašike šećera, 4 kašike mlevenih oraha (lešnika-po ukusu), 1 kašika brašna, 2 kašike fila u svaku od kora.
Umutiti 200 grama šlaga sa 2 čaše kisele vode.
Filovati: Ovim redom Kora-Fil-Šlag u četiri reda ili dok se fil ne istriši
Ukrasite je lešnikom, orasima, šlagom...
Bonus video
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!