GANAŠ TORTA JE NAJPOPULARNIJA ZA POSNU SLAVU: Domaćice je prave po starinskom receptu - sa njim nema greške
Posna ganaž torta na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

bolja je i od mrsne

GANAŠ TORTA JE NAJPOPULARNIJA ZA POSNU SLAVU: Domaćice je prave po starinskom receptu - sa njim nema greške

Posna ganaž torta je jedna od najpopularnijih, domaćice je prave po starinskom receptu i sa njom nema greške

Objavljeno:

Božićni post samo što nije stigao, a sa njim kreću i razmišljanja oko spremanja hrane.

Domaćicama dosadi da stalno svojim ukućanima sprema jedno te isto i kada su u pitanju kuvana jela, pite, starinska bajadera koja je najbolja, a naravno i torte.

Isto tako smo već pisali da su slave već krenule, a neke od njih su i posne, pa je zato dobro na slavskoj trpezi imati takvu jedna za koju nećete ni osetiti da nije mrsna.

U pitanju je posna ganaž torta koju naše žene redovno spremaju za te prilike.

Spremanje fila za posnu ganaž tortu
Spremanje fila za posnu ganaž tortufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Ovo su potrebni sastojci za ovaj recept:

240g posnog keksa

600ml guste posne neutralne pavlake za kuvanje

1 kašika šećera

300g izlomljene posne crne čokolade

Sastojci u šerpi za posnu ganaž tortu
Sastojci u šerpi za posnu ganaž tortufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Za dekoraciju:

20g otopljene posne crne čokolade

30ml posnog šlaga

2 kašičice lešnik namaza

Ovako se sprema posna ganaž torta:

U šerpi zagrejati pavlaku za kuvanje, šećer i izlomljenu čokoladu.

Keks na tacni
Keks na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Mešati na laganoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi i dok se ne sjedine svi sastojci u finu glatku masu, nije potrebno da provri.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

Podeliti na dva dela: na jednu trećinu i dve trećine.

Filovanje posne ganaž torte
Filovanje posne ganaž tortefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Dodati izlomljen veganski posni keks u manji deo (u jednu trećinu količine), staviti u kalup za tortu i poravnati.

Sipati veći deo (drugu trećinu preko), poravnati i staviti u frižider da odstoji preko noći.

Sutradan dekorisati nanoseći čokoladu iz vrećice uz obod torte tako da kaplje sa strane.

Dekoracija posne ganaž torte
Dekoracija posne ganaž tortefoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Napraviti cvetiće od umućenog čokoladnog šlaga koristeći špric za ukrašavanje.

Čuvati tortu u frižideru.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Posnajela.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.