STARI MONASI SAMO OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE ZA VREME POSTA: Sočne i ukusne - recept direktno sa Hilandara
Posne punjene paprike sa Hilandara, Foto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

ljudi, ovo je vrhunski

STARI MONASI SAMO OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE ZA VREME POSTA: Sočne i ukusne - recept direktno sa Hilandara

Monasi za vreme posta prave punjene paprike sa orasima koje su sočne i kusne po receptu sa Hilandara

Objavljeno:

Mnogi ljudi u Srbiji se uskoro spremaju za Božićni post, a to će vam biti još lakše kada u svojim sveskama budete imali dosta zapisanih jela u kojima ćete uživati dok on traje.

Posnu sarmu svi volimo podjednako kao i mrsnu bez obzira što nema mesa jer jer bude toliko sočna i ukusna da niko ne može da je odbije.

Jedan stari specijatlitet ćete zapisati kada vidite odakle dolazi i kako se sprema.

Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

Sastojci za posne punjene paprike sa Hilandara
Sastojci za posne punjene paprike sa Hilandarafoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Sledeći sastojci su vam potrebni za recept:

so, biber

6 suvih crvenih paprika

crvena mlevena paprika

3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka

mešavina suvog biljnog začina

Dinstanje povrća
Dinstanje povrćafoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

100 g krupno mlevenih oraha

1 šoljica (za crnu kafu) pirinča

100 g pasulja tetovca

Ovo je način pripreme:

Povrće u šerpi
Povrće u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.

Začini u posnim punjenim paprikama
Začini u posnim punjenim paprikamafoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Nastaviti sa prženjem još 1 minut, pa dodati mešavinu suvog biljnog začina te posoliti i pobiberiti po ukusu. Krčkati još 2 minuta na tihoj vatri. Za to vreme ostaviti suve paprike da odstoje u toploj vodi, da bi se lakše napunile. Zatim napuniti pripremljenim filom, ali voditi računa da se ne napune do vrha.

Punjenje posnih paprika
Punjenje posnih paprikafoto: Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Napunjene paprike poređati u šerpu, doliti malo vode i krčkati na tihoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Po potrebi dolivati još vode.Nakon toga, zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C pa pred kraj pečenja preliti uljem prethodno proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.

Uživaćete u receptu sa Hilandara.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.