MONASI PRAVE NAJUKUSNIJI PINĐUR U TEGLI: Domaćinska zimnica - recept sa Hilandara
Pinđur u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Šašava varjača

znači ukus kida

MONASI PRAVE NAJUKUSNIJI PINĐUR U TEGLI: Domaćinska zimnica - recept sa Hilandara

Monasi prave najukusniji pinđur u tegli po receptu sa Hilandara, prava stara zimnica

Objavljeno:

Uveliko je krenula priprema zimnice jer zima samo što nije stigla, a domaćicama je bitno da sve naprave na vreme kako bi one i njihovi ukućani u zimskim specijalitetima uživali preko cele godine.

Pored tradicionalnog ajvara, ljutenice, kiselog kupusa... tu je i pinđur.

Ono što ne znaju svi jeste da monasi sa Hilandara prave jedan od najukusnijih pinđura u tegli čiji će recept sa Hilandara svi zapisati kada vide koliko je on dobar.

Paradajz
Paradajzfoto: Printscreen/Youtube/ Šašava varjača

Za recept su potrebni sledeći sastojci:

biber, so

10 većih crvenih paprika

5 kašika maslinovog ulja

Paprike u plehu
Paprike u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Šašava varjača

1 plavi patlidžan

sok od jednog limuna

1 paradajz

Pečene paprike u kesi
Pečene paprike u kesifoto: Printscreen/Youtube/ Šašava varjača

veza zeleni (peršun, celer)

1 krastavac,

A sada sledi način pripreme:

Kuvanje paradajza, paprike i patlidžana
Kuvanje paradajza, paprike i patlidžanafoto: Printscreen/Youtube/ Šašava varjača

Paprike i patlidžan ispeći u rerni, pa ih oljuštiti i samleti u mašinici za meso ili sasvim sitno iseći.

Krastavac oljuštiti i iseći na kockice kao i paradajz.

Patlidžan u tegli
Patlidžan u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Šašava varjača

Sve sastojke pomešati pa odliti tečnost i dodati maslinovo ulje.

Servirati u činiji i posuti seckanom zeleni.

Ovakav pinđur će i vaše komšinice poželeti da naprave.

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Posnajela.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.