NJAMI
NAJPROSTIJI RECEPT ZA POSNU SARMU: Tajna njenog ukusa je u 1 SASTOJKU, gosti na slavi će ODLEPITI ZA NJOM
Morate je probati
U toku je sezona slava, a domaćice traže najbolje recepte za trpezu. Navikli smo na klasičnu sarmu, ali ovaj recept za posnu će vas oboriti sa nogu.
Sastojci
Potrebno je:
1 veća glavica kiseli kupus
3 glavice crni luk
3 veće šargarepe
1 koren paškanata
5 veća krompira
1 šoljica pirinča
2 dl ulja
2 suve ljute papričice
2 lista lovora
nekoliko zrna bibera
po potrebi soli
po potrebi začinsko bilje
1 kašičica aleve paprike
Priprema
Listove kupusa razdvojiti i preseći na jednake delove. Na ulju propržiti sitno sečen crni luk dok ne postane staklast. Dodati izrendanu šargarepu, paškanat i prodinstati. Dodati još izrendan krompir i pirinač. Sve mešati dok se ne čuje pucketanje pirinča. Posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku i začinsko bilje. Dobro promešati da se sjedine sastojci, prohladiti i ovim filom uvijati sarme. Nekoliko lista kupusa stavite na dno šerpe kako ne bi sarma zagorela.
Najbolje savijati sarme na dlanu. Raširiti list sarme na dlanu, staviti kašičicu fila, preklopite list sa jedne i druge strane i onda pravite valjak čvrsto zatežući, da bi sve bile jednake. Sarme mogu biti poređane u dva reda, a između redova stavite ljutu papriku, lovorov list i zrna bibera.
Pokrijte sve sarme još sa nekoliko lista kupusa, stavite manji poklopac odnosno poklopac od manje šerpe, nalijte vodom i kuvajte na laganoj vatri najmanje 3 sata. Sarma je lepša kad se kuva dugo na laganoj vatri. Uživajte u divnom ukusu posne sarme.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!