sjajno
MILICA PODELILA RECEPT ZA ZAPEČENU BORANIJU SA SLANINOM: Ovo jelo SRBI TAMANE, a ovo je NAJBRŽI RECEPT
Napravite zapečenu boraniju sa slaninom po receptu naše čuvene food blogerke Milice Radović
Svi koji vole da kuvaju i uživaju u ukusnim zalogajima, inspiraciju često nalaze na internetu, obično na društvenim mrežama. Na Instagramu možete da pronađete neka od najlepših jela, a mi predležamo da isprobate i recept za boraniju zapečenu sa slaninom naše food blogerke koja je na ovoj društvenoj mreži poznata pod nazivom zalogaj_mr.
Ako volite pravu domaćinsku hranu onda je recept za boraniju pravi izbor, a super je i za početnike jer je priprema baš jednostavna.
Sastojci:
1 crni luk
1 šargarepa
400 g boranije
2 čena belog luka
1 kašičica začinske paprike
2 jajeta
100 ml neutralne pavlake
slanina
Recept za boraniju sa slaninom:
Crni luk i šargarepu iseckajte, pa propžite na ulju. Zatim dodajte boraniju i sipajte malo vode. Poklopite i dinstajte nekih 15 minuta, pa pred sam kraj dodajte mleveni beli luk u začine.
Sipajte boraniju u vatrostalnu posudu, pa prelijte jajima koja ste umutili sa neutralnom pavlakom. Preko poređajte slaninu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!