MARINIRANI KISELI LUK U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Zimnica SRPSKIH domaćica - pravi domaćinski ukus
Luk u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

tegla puna zdravlja

MARINIRANI KISELI LUK U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Zimnica SRPSKIH domaćica - pravi domaćinski ukus

Recept za domaću zimnicu od mariniranog crvenog luka u tegli bez konzervansa

Objavljeno:

Jednostavan recept za mariniranje luka za zimnicu bez konzervansa je idealan i za one sa manjim iskustvom u kuhinji.

Verujemo da će od sad biti pored ajvara, paprika i krastavčića, omiljena zimnica vaših ukućana.

Sastojci:

  • 3 tanko sečena crvena luka
  • 300 ml belog vinskog sirćeta
  • mala šoljica vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica morske soli
  • 2, 3 lista lovorovog lista
  • 8 zrna crnog bibera
Crveni luk, Luk
foto: Profimedia

Priprema:

Pripremite dve staklene tegle srednje veličine. U svaku od njih stavite po zrno ili dva crnog bibera. Isecite crveni luk na polumesece i rasporedite ga u tegle. U šerpi zagrejte sirće, vodu, šećer i so.

Recept za Rusku tušiju od belog luka pripremite ovako.

Mešajte dok se šećer i so ne otope, otprilike oko 1 minut. Ostavite dobijenu tečnost da se ohladi, pa je prelijte preko crvenog luka. Dodajte i lovorov list. Tegle sa lukom ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider.

Marinirani luk u tegli
Marinirani luk u teglifoto: Printscreen/Youtube/Minjina Kuhinjica

Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći.

BONUS VIDEO

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.