tegla puna zdravlja
MARINIRANI KISELI LUK U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Zimnica SRPSKIH domaćica - pravi domaćinski ukus
Recept za domaću zimnicu od mariniranog crvenog luka u tegli bez konzervansa
Jednostavan recept za mariniranje luka za zimnicu bez konzervansa je idealan i za one sa manjim iskustvom u kuhinji.
Verujemo da će od sad biti pored ajvara, paprika i krastavčića, omiljena zimnica vaših ukućana.
Sastojci:
- 3 tanko sečena crvena luka
- 300 ml belog vinskog sirćeta
- mala šoljica vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica morske soli
- 2, 3 lista lovorovog lista
- 8 zrna crnog bibera
Priprema:
Pripremite dve staklene tegle srednje veličine. U svaku od njih stavite po zrno ili dva crnog bibera. Isecite crveni luk na polumesece i rasporedite ga u tegle. U šerpi zagrejte sirće, vodu, šećer i so.
Recept za Rusku tušiju od belog luka pripremite ovako.
Mešajte dok se šećer i so ne otope, otprilike oko 1 minut. Ostavite dobijenu tečnost da se ohladi, pa je prelijte preko crvenog luka. Dodajte i lovorov list. Tegle sa lukom ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider.
Kiseli luk biće spreman za jelo nakon što omekša i poprimi jarko ružičastu boju. Ukoliko je luk tanko sečen, potrebno je da odstoji oko 1 sat, a ukoliko je deblje sečen, potrebno je da odstoji preko noći.
BONUS VIDEO
(Espreso/krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!