boli glava
STARE RUSKINJE PRAVE NAJBOLJU MOGUĆU ZIMNICU: Turšija od belog luka - Srpkinje za ovaj recept ni ne znaju
Stare Ruskinje turšiju od belog luka koja je najbolja zimnica, a žene iz naše zemlje ne znaju za taj recept
Neke žene su već krenule da prave zimnicu kako ukućani imali najbolje specijalitete preko zime.
Poznati smo po tome što je pravimo na veliko.
Sarmu ne možemo da zamislimo bez dobrog ukiseljenog kupusa, a i predjela bez dobrih namaza kao što su ajvar, ljutenica...
Osim nas i druge domaćice mogu da se pohvale pripremama za zimu, pa ćete sada saznati kako Ruskinje spremaju turšiju od belog luka.
Preukusna turšija kojaide uz sve, a ukus tek bez reči.
Ovi sastojci su vam potrebni za recept:
mirođija - 2 veze
beli luk - 20 glavica, svežiji
peršun - 2 veze
Za salamuru:
šećer - 1 kašičica
voda - 1 l
sirće - 250 ml
so - 50 g
Priprema:
Uklonite krajnje ljuspe kod glavica belog luka. Očišćene glavice poređajte na dno tegli i prelijte vodom.
Nakon 24 sata tu vodu isipajte i sipajte novu. Postupak ponovite 4 puta.
Kada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka.
Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta.
Ostavite da se salamura ohladi i prelite beli luk sa zelenim začinima.
U ovakvoj zimnici ćete cele zime uživati.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!