kakava zimnica!
DOMAĆE PUNJENE PAPRIKE SIROM U TEGLI: Najbolja zimnica koja se pravi DECENIJAMA - vrhunski ukus
Paprike su nezaobilazne u pripremanju zimnice, a zaista mogu da se naprave na bezbroj način
Počev od ajvara, do ljutenice, pa sve do ovih ukiseljenih koje su punjene sirom. Priprema ove zimnice nije previše komplikovana, samo je potrebno strpljenje dok ih napunite. Možete da koristite bilo koju vrstu paprike, a najlepše su one crvene koje su malo slatkaste. Izvolite recepet za paprike punjene sirom u tegli.
Sastojci:
1 kg slatke pavlake
500 g ljutih paprika
1,5 l surutke
3 kašike soli
1 kg sira
Priprema:
Surutku i so sipajte u šerpu, promešajte i zagrevajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Paprike očistite od peteljki i semenki, pa ih napunite usitnjenim sirom.
Ređajte u tegle, ali vodite računa da previše ne budu stisnute, da punjenje ne bi iscurelo. Svaku teglu napunite skuvanom i ohlađenom surutkom. Zatvorite poklopac i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu. Nakon otvaranje teglu držite u frižideru.
BONUCA VIDEO
(Espreso/stvarukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!