prste da poližete
LOVAČKA SALATA U U TEGLI SA KONZERVANSOM: Najukusnija zimnica - stare žene znaju kako se to sprema
Lovačka salata u tegli sa konzervasnom je najukusnija zimnica starih žena koje znaju kako se ona sprema
Domaćice u Srbiji vrlo dobro znaju šta podrazumeva pravljenje tradicionalne zimnice i trude se da sve to prenesu na svoje ćerke kao što su one nasledile od svojih majki i baka.
Ne morate samo da pravite zeleni paradaju u tegli, kiseli kupus, ljutenicu, ajvar..
Pred vama ja najukusnija lovačka salata u tegli sa konzervansom kakvu samo stare žene znaju da spreme, a da ne pogreše.
Ovo su sastojci za recept:
1 konzervans
4 kg paprike
2,5 l kuvanog paradajza
1 ljuta papričica
2 ravne kašike soli
1 crni luk
3 ravne kašike šećera
2 glavice belog luka
250 ml sirćeta
1 kg šargarepe
250 ml ulja
1 veza peršuna
biber u zrnu
Priprema je sledeća:
Povrće dobro operite i iseckajte. Zatim u veću šerpu sipajte kuvani paradajz, ulje, sirće, pa dodajte šećer, so i konzervans. Kada tečnost za lovačku salatu krene da ključa dodajte šargarepu, pa posle 10 minuta dodajte i papriku. Kuvajte dok povrće ne omekša.
Pred kraj dodajte seckani crni i mleveni beli luk, a onda i seckani peršun. Promešajte i kuvajte još par minuta. Sipajte lovačku salatu u sterilisane tegle, dobro sabijte povrće i tečnost i zatvorite teglu.
Okrenite tegle sa lovačkom salatom naopačke, a onda i pokrijte krpom. Kada se ohladi čuvajte lovačku salatu na tamnom i hladnom mestu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!