prijatno
SRPSKE DOMAĆICE JOŠ NISU PRAVILE SENDIČ SA JAJIMA I SLANINOM: Ovo je DORUČAK koji osvaja svakog MUŠKARCA
Doručak koji se ne odbija
Napravite gurmanski sendvič sa kajganom i slaninom kojim su oduševljeni milioni na YouTube-u, a ako ujutru nemate dovoljno vremena, ubrzajte pripremu i napravite namaze veče pre. Ovaj sendvič je toliko ukusan, a zahavljajući kajgani i slanini i veoma zasitan. A ako volite da jedete jaja za doručak predlažemo da isprobate i ovaj recept za kajganu.
Sastojci:
- tost hleba
- 4 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 6 kašika mleka
- 1/2 kašike šećera
- 6 parčeta slanine
- 2 komada topljenog sira ili nekog tvrdog sira
- Za namaz od belog luka:
- 30 g putera
- 2 čena belog luka
- 1,5 kašika meda
- 2 kašike majoneza
- 1/2 veze peršuna
- Za namaz za kondenzovanim mlekom:
- 2 kašike kondenzovanog mleka
- 2 kašike majoneza
- Za srirača namaz:
- 1 kašika srirača sosa
- 1 kašika majoneza
Priprema: Umutite jaja, pa u smesu dodajte so, šećer i mleko i sve lepo sjedinite. Ispržite slaninu. U jednoj posudi pomešajte mleveni beli luk, puter sobne temeprature, med, majonez i sitno seckani peršun. Dobro sjedinite. U drugoj posudi pomešajte majonez i kondenzovano mlekom, pa dobro sjedinite. U trećoj posudi pomešajte srirača sos i majonez i sve dobro sjedinite. Tost hleb sa jedne strane premažite namazom od belog luka, pa ispržite. Prvo tost hleb okrenite sa te strane gde je namaz, pa kada se ta strana ispži okrenite na drugu i dodajte parče putera. Presecite tost po sredini (ali ne do kraja), čisto da može da se savije. Premažite slatkim namazom (sa kondenzovanim mlekom), pa poređajte slaninu sir i stavite kajganu. Dekorišite srirača namazom. Tako uradite i sa drugim tost hlebom.
Bonus video: Originalni recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!