TAJNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJU KAJGANU KAKVU U ŽIVOTU NISTE JELI: Sprema se BEZ ULJA, a ukus će vas prosto ODUVATI
Kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/domashnakuhniasdani

predobra!

TAJNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJU KAJGANU KAKVU U ŽIVOTU NISTE JELI: Sprema se BEZ ULJA, a ukus će vas prosto ODUVATI

Za pripremu omiljenog jela, svako ima sopstvene savete i trikove u koje se zaklinje kada je reč o naizgled jednostavnom jelu

Objavljeno:

Visoko proteinski i klasičan doručak, kajgana je ubedljivi favorit mnogima, ali ovaj recept, koji ne zahteva dodatne sastojke, i njihov dodatni sadržaj kalorija, garantuje jednako kremast obrok kao što ste očekivali.

Food bloger Džejms preporučuje pristup ‘manje je više’, zajedno s neočekivanom metodom kuvanja – na pari. Onima koji žele da isprobaju zdraviju verziju jaja, ovakva priprema će se dopasti.

Kjagana sa tikvicama, Kajgana
foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

Pokušaj da jaja učinite kremastijima bez dodavanja dodatnih kalorija definitivno može biti izazov, a suva, gumenasta jaja nisu baš najukusnija. Zato je Džejms smislio genijalan način za postizanje željenih rezultata, a da jelo ostane zdravo. Metoda ne zahteva apsolutno nikakav dodatni sastojak poput maslaca, mleka, pavlake ili ulja, ali obećava izvrsne rezultate.

– Govorimo o najkremastijim jajima, kremastijim nego što ste ikada uspeli da napravite. Priprema je bez pavlake i mleka. Bez ulja i bez maslaca. Ako se pitate kako, sve zavisi od tehnike – objašnjava Džejms.

Kajgana
Kajganafoto: Printscreen/Youtube/domashnakuhniasdani

Njegova metoda uključuje jednostavno spremanje jaja na pari, umesto da ih umutite direktno u tiganju s uljem, kako su vas učili. Isto tako, ova verzija jela bez dodataka zahtevaće malo više vremena, ali ako imate nekoliko minuta slobodnog vremena viška, moći ćete da uživate u ukusnim, bogatim, zdravijim jajima.

Džejms kaže da jaja pripremate kao kada topite čokoladu na pari, ali ovaj put dopustite da posuda postane malo toplija i polako kuvajte jaja dok ne postanu gusta, kremasta i mešajte ih kuhinjskim priborom do željene gustine kajgane. To bi trebalo da potraje oko 15 minuta, objašnjava ovaj kuvar amater, i preporučuje korišćenje između 4 do 6 jaja za posluživanje za dve osobe.

Napominje da ova metoda možda nije najprikladnija ako želite da umutite samo jedno ili dva jaja, piše Mirror, a prenosi 24sata.hr.

BONUS VIDEO:ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.