ovo se ne zaboravlja
OVO JE BIO NAJBOLJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Za recept su se svi otimali - mekan i sočan, a jako jeftin
"Padobranci sa orasima" je bio jedan od najboljih kolača i za taj recept su se svi otimali, jer je jako mekan, sočan, a jeftin
Već smo pisali da su specijaliteti iz Jugoslavije takvi da ih domaćice i dan danas spremaju za sve prilike.
Takvim ukusima ne može niko da odoli, jer su pravi starinski, a kvalitet je boli glava.
Bilo da je reč o kuvanim jelima, salatama, tortama...
Sada ćete videti kako se tada spremao najukusniji kolač "Padobranci sa orasima".
Recept je jako prost, a ovo su potrebni sastojci:
Za biskvit:
sok od limuna
3 belanca
300 grama mlevenih oraha
300 grama šećera
Za kremu:
100 g čokolade za kuvanje
3 žumanca
125 grama maslaca
3 kašike šećera u prahu
Ovo je priprema:
Belananca čvrsto umutite sa šećerom i čim primetite da se stvorio čvrst sneg dodajte kašike limunovog soka. Nastavite da mutite dok ne dobijete skroz čvrstu masu.
Na kraju dodajte orahe i ručno sve promešajte. Kašikom oblikujte kuglice i stavite u pleh (podmazan ili na papir za pečenje).
Peku se u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Ono što je najvažnije jeste da puslice ostanu što više bele.
Dok se puslice hlade, vi napravite nadev. Umutite žumanca sa šećerom u prahu, zatim dodajte omekšali maslac, čokoladu koju ste na pari otopili
Kada se puslice ohlade, poprskajte ih sa čokoladom koju ste otopili.
Zatim na svaku stavite nadev i spojite po dve.
Padobrance sa orasima ostavite da malo odstoje, a onda možete da ih poslužite svojim ukućanima. Uživajte u ovom kolaču.
Bonus video:
(Espreso/skuhaj.story.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!