OVO JE BIO NAJBOLJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Za recept su se svi otimali - mekan i sočan, a jako jeftin
Padobranci sa orasima, Foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

ovo se ne zaboravlja

OVO JE BIO NAJBOLJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Za recept su se svi otimali - mekan i sočan, a jako jeftin

"Padobranci sa orasima" je bio jedan od najboljih kolača i za taj recept su se svi otimali, jer je jako mekan, sočan, a jeftin

Objavljeno: 14:50h

Već smo pisali da su specijaliteti iz Jugoslavije takvi da ih domaćice i dan danas spremaju za sve prilike.

Takvim ukusima ne može niko da odoli, jer su pravi starinski, a kvalitet je boli glava.

Bilo da je reč o kuvanim jelima, salatama, tortama...

Sada ćete videti kako se tada spremao najukusniji kolač "Padobranci sa orasima".

Sastojci za kolač 'Padobranci sa orasima'
Sastojci za kolač "Padobranci sa orasima"foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Recept je jako prost, a ovo su potrebni sastojci:

Za biskvit:

sok od limuna

3 belanca

300 grama mlevenih oraha

300 grama šećera

Fil za kolač 'Padobranci sa orasima'
Fil za kolač "Padobranci sa orasima"foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Za kremu:

100 g čokolade za kuvanje

3 žumanca

125 grama maslaca

Pečene puslice
Pečene puslicefoto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

3 kašike šećera u prahu

Ovo je priprema:

Belananca čvrsto umutite sa šećerom i čim primetite da se stvorio čvrst sneg dodajte kašike limunovog soka. Nastavite da mutite dok ne dobijete skroz čvrstu masu.

Na kraju dodajte orahe i ručno sve promešajte. Kašikom oblikujte kuglice i stavite u pleh (podmazan ili na papir za pečenje).

Fil za puslice
Fil za puslicefoto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Peku se u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Ono što je najvažnije jeste da puslice ostanu što više bele.

Dok se puslice hlade, vi napravite nadev. Umutite žumanca sa šećerom u prahu, zatim dodajte omekšali maslac, čokoladu koju ste na pari otopili

Kada se puslice ohlade, poprskajte ih sa čokoladom koju ste otopili.

Filovanje kolača 'Padobranci sa orasima'
Filovanje kolača "Padobranci sa orasima"foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Zatim na svaku stavite nadev i spojite po dve.

Padobrance sa orasima ostavite da malo odstoje, a onda možete da ih poslužite svojim ukućanima. Uživajte u ovom kolaču.

Bonus video:

07:07

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

(Espreso/skuhaj.story.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.