OVO JE NAJZDRAVIJA VEČERA KOJU MOŽETE DA POJEDETE: Dodajte samo JEDNU NAMIRNICU i bićete SITI SATIMA
Jaja sa spanaćem, Foto: Printscreen/Youtube/vuk1vuk

recept

OVO JE NAJZDRAVIJA VEČERA KOJU MOŽETE DA POJEDETE: Dodajte samo JEDNU NAMIRNICU i bićete SITI SATIMA

Obrok pun vitamina koji daju energiju!

Objavljeno:

Kada govorimo o zdravoj hrani za doručak ili večeru, jaja su jedna od najsvestranijih. Bilo da volite kajganu ili jaja na oko, možete svoj obrok učiniti još boljim ako vam je cilj da skinete višak kilograma. I to samo dodavanjem jednog hranjivog zelenog lisnatog povrća – spanaća.

Spanać je, naime, prepun hranjivih sastojaka koje podstiču mršavljenje i može se lako dodati mnogim receptima, pogotovo jajima. Sadržaj vlakana u spanaću pomoći će vam da duže ostanete siti, što može da spreči prejedanje u ostatku dana. Osim toga, spanać jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upalu u telu, koja bi mogla da spreči gubitak težine.

spanać
foto: Profimedia

Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptid YY), koji smanjuje apetit i podstiče sitost. Isto tako, proteini podižu brzinu metabolizma i pomažu vam da zadržite mišićnu masu tokom mršavljenja. Hrana bogata proteinima, kao što su jaja, ali i riba, nemasno meso i grašak, idealna je ako pokušavate da skinete koji kilogram viška oko struka.

Pokazalo se da je spanać i najbolje povrće za skidanje masnih naslaga u predelu stomaka. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve to je povezano sa smanjenjem masnog tkiva na stomaku.

Skidanje sala sa stomaka može da bude frustrirajući proces, ali ako želite da to učinite na zdrav način, proces ne možete da ubrzate.

Gubitak opasne visceralne masti, koja se nalazi u predelu trbušnih organa, zahteva promenu načina života i navika. Na primer, uključivanje više vlakana i proteina u ishranu, ograničavanje konzumacije trans-masti i dodanog šećera, kao i redovno vežbanje mogu da budu odlične opcije za početak.

Majke i snajke

48:09

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP04

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.