bolja od mrsne
JUGOSLOVENKE SU SAMO OVU POSLASTICU PRAVILE: Posna REFORMA torta će vas očarati ukusom - recept za sve generacije
Posna reforma je idealna za svaku priliku, pogotovo za vreme posta ili ukoliko ste na određenom režimu ishrane
Mnogima je reforma torta omiljena, s obzirom na duži proces pravljenja ove poslastice, nije ni čudo što je u samom vrhu najukusnijih.
Donosivmo vam recept za posnu reformu, tako da ukoliko pazite šta jedete ili ste na postu, imamo rešenje kako da se zasladite.
Uživate u pripremi i obradujte svoje ukućane.
Sastojci:
KORE:
- 100 g šećera
- 150 g meda
- 3 šoljice (80 ml) vode
- 200 g brašna
- malo cimeta
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašicica sode bikarbone
FIL:
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 1 šoljica vode
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 (250 g) margarin
Priprema:
Kore: Med, vodu i šećer pomešati da se ujednači smesa. U drugoj posudi pomešati brašno i ostale suve sastojke. Dodati u masu sa medom, pa varjačom sjediniti.
Veliki pleh od rerne obložiti pek papirom, pa smesu ravnomerno rasporediti. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na od 180°C. Ohlađenu koru podeliti na tri dela.
Fil: U šerpu staviti šećer i vanil šećer, vodu, pa na tihoj vatri zagrevati do ključanja. Kade se šećer otopi skloniti i dodati mlevene orahe i čokoladu izlomljenu na komade. Mešati da se sastojci sjedine.
Posebno umutiti penasto margarin i spojiti mikserom sa prohlađenim filom. Premazati kore, a zatim tortu sa strane i odozgo. Posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.
BONUS VIDEO:Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi
(Espreso/trpeza.alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!