uz predjelo boli glava
MAKEDONKE PRAVE NAJMEKŠE KIFLICE: Starinski recept - tope se u ustima, a gotove očas posla
Makedonke prave najmekše kiflice po starinskom receptu koje se brzo spremaju, a topi se svaki zalogaj
Odrasli kao i deca najviše vole kada ih iznenadite sa kiflica, a još viće se iznenadite ako su drugačije od onih kakve im redovno spremate.
Sada ćete imati priliku da vidite kako se prave makedonske kiflice.
Toliko su mekane da ćete moći da ih jedete i drugi dan.
Moći ćete da ih spremate mališanima za rođendan, slavu i razne druge proslave.
Evo koji sastojci su potrebni za ovaj recept:
1 kg glatkog brašna
2 kašičice soli
1 jaje
12 kašika ulja
2 kvasca
500 mililitara mleka
1 kašika susama
Ovako se pravi:
Zagrejte mleko, dodajte kvasac, šećer i malo brašna. Ostavite kvasac da proradi.
U brašno dodajte sol, ulje i nadošli kvasac. Umesite testo i rasporedite ga na pet loptica.
Svaku lopticu razvaljajte i podelite na truglove.
Svaki trougao zarolajte, premažite jajetom i pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kiflice ne dobiju rumenu boju.
Bonus video:
(Espreso/Dnevno.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!