SLANA TORTA OD TIKVICA KOJA SE SPREMA ZA SAMO 30 MINUTA: Kremasta i lagana - recept kida koliko je dobar
Parče slane torte od tikvica na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/LudaEasyCook Ukrainian Chef Liudmyla Vu

za predjelo čista desetka

SLANA TORTA OD TIKVICA KOJA SE SPREMA ZA SAMO 30 MINUTA: Kremasta i lagana - recept kida koliko je dobar

Slana torta od tikvica koja se sprema za samo 30 minuta, a toliko je kremasta i lagana da recept kida

Objavljeno:

Sezona slava je počela, a domaćicama će dobro doći nove ideje za predjela.

Osim najbolje ruske salate, mimoze, kiflica, svoje goste možete da iznenadite i sa slanom tortom od tikvica.

Ukusna, kremasta, a još uz meze je pun pogodak. Tacna će nestati dok se vratite u kuhinju.

Tikvica
Tikvicafoto: Printscreen/Youtube/LudaEasyCook Ukrainian Chef Liudmyla Vu

Za recept su izdvojeni ovi sastojci:

1 kašičica origana

4 tikvice

1 kašičica belog luka u prahu

3 jajeta

2 čena belog luka

Isečene tikvice
Isečene tikvicefoto: Printscreen/Youtube/LudaEasyCook Ukrainian Chef Liudmyla Vu

300 g kisele pavlake

1 veza mirođije

150 g tvrdog sira

sušeni paradajz (po želji)

Fil za tortu od tikvica
Fil za tortu od tikvicafoto: Printscreen/Youtube/LudaEasyCook Ukrainian Chef Liudmyla Vu

Priprema:

Presecite tikvice na pola, pa isecite kriške po dužini. Posolite tikvice i ostavite ih 10 minuta da puste vodu.

Umutite jaja, pa im dodajte pavlaku i sjedinite. Posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu i origanom, pa dodajte i parmezan.

Filovanje torte od tikvica
Filovanje torte od tikvicafoto: Printscreen/Youtube/LudaEasyCook Ukrainian Chef Liudmyla Vu

Sve lepo sjedinite. Zatim dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju i sve lepo promešajte. Manju posudu obložite pek papirom, pa je nauljite, pa po dnu poređajte tikvice koje ste osušili ubrusom.

Zatim poređajte seckani sušeni paradajz (ako želite), pa premažite smesom od jaja. Nakon toga pospite rendanim sirom.

Torta od tikvica u plehu
Torta od tikvica u plehufoto: Printscreen/Youtube/LudaEasyCook Ukrainian Chef Liudmyla Vu

Ređajte tako dok imate sastojaka, a poslednji sloj treba da bude rendani sir.

Pecite slanu tortu u rerni na 190°C oko 30-40 minuta.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.