nešto drugačije i bolje
STARE DOMAĆICE PRAVE NAJSOČNIJU POSLASTICU: Torta od Jabuka i meda - recept vraća u detinjstvo
Stare domaćice prave najsočniju tortu od jabuka i meda po receptu koji vraća u detinjstvo
Za sve ljubitelje voća ova torta će biti pun pogodak.
Poslastica se sprema od jabuka i meda, kiselkasta je i slatka, a dobra stvar je što vam ne treba šećer.
Ukućani će probati nešto novo, a i videćete da niste pogrešili što ste im to napravili.
Ovaj recept ide po sledećim sastojcima:
med - za premazivanje gotove torte
jaja - 2 komada
suvo grožđe - za dekoraciju po želji
jabuke - 4 komada, srednje veličine
prašak za pecivo - 1 kašika
kokosovo ulje - 1/2 šolje
pšenično brašno - 1 šolja
med - 1 čaša
ovsene pahuljice - 1/3 šolje
vanila
so - 1 prstohvat
cimet - 1 prstohvat
Priprema je tu:
Prvo sam očistila tri jabuke, pa ih narendala na krupno, dodala jaja, med, vanilu, so, cimet, maslac, prašak za pecivo. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu, postala je jako lepa, vazdušasta, pa sam dodala ovsene pahuljice i brašno. Dobija se gusto testo.
Pripremljen je kalup za tortu sa dnom koje se odvaja, može se koristiti papir za pečenje, može se obilno nauljiti maslacem. Moj kalup je 26 cm i savršen je za ovu količinu mešavine. Testo sam izlila u kalup i po vrhu poređala kriške poslednje jabuke, ispekla tortu od jabuka dok nije bila gotova u umerenoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom. Oko 25 minuta, ali zavisi od rerne, proverite drvenim štapićem.
Gotovu tortu bez šećera sam ohladila i premazala je otopljenim medom, i posipala zlatnim suvim grožđem.
Torta ne treba da se prepeče, tako da iznutra ostane sočna. I dovoljno je slatka za moj ukus, ali svako može povećati med ili koristiti šećer. Ali bez dodavanja, postaje dijetalna torta.
Torta od jabuka bez šećera - jedan komad i u raju ste!
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!