ZBOG OVIH LOŠIH NAVIKA NIKADA NEMATE NOVAC KOD SEBE: Ako hoćete da PLIVATE U PARAMA morate se ponašati KAO BOGATAŠI
Novčanik, Foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

pažnja

ZBOG OVIH LOŠIH NAVIKA NIKADA NEMATE NOVAC KOD SEBE: Ako hoćete da PLIVATE U PARAMA morate se ponašati KAO BOGATAŠI

Iako se pare ne zarađuju preko noći, neki obrasci ponašanja pomoći će vam da brže postanete finansijski stabilni

Objavljeno:

Mnogima se čini kako je postati bogat fikcija i nešto o čemu gledaju samo na televiziji. Većina nas vezuje to za sreću u životu, za nasledstvo koje neko dobije ili jednostavno za dobar njuh za biznis koji mnogi imaju te "obrću" novac i umnožavaju ga. Ipak, da biste i vi bili korak do blagostanja više je do toga da treba naučiti kako upravljati novcem i kako ulagati novac, međutim, važnije od toga je da kažete zbogom određenom ponašanju koje vas u tome može sputati.

1) Odugovlačenje

Možda vas obaveze stavljaju pod pritisak pa odlažete mnoge stvari. Okruženje može takođe da guši vašu kreativnost i samopouzdanje, a uprkos tome što neumorno radite nekada se čini kao da delujete poput varalice? Nedovršeni poslovi ili jednostavno vaša soba koja je u haosu mogu vas sputavati da budete produktivni. Šta god da je u pitanju pozabavite se time da vaš posao i život imaju punu pažnju. Čak iako vam za to treba vremena osećaćete se produktivnije.

Novčanik
foto: Photopotam / Alamy / Alamy / Profimedia

2) Kritikovanje sebe

Iako vam se čini da to nije važno, način na koji razgovarate sa sobom je izuzetno važan. Unutrašnji glas koji imate utiče na vaše raspoloženje i sprečava vas da pokušavate ponovo da nešto učinite kada naiđete na prepreku. Često govorimo unapred kako će biti strašnih posledica ako ne budemo savršeni i zbog toga je važno da unutrašnjeg kritičara držimo pod kontrolom.

3) Nedostatak ciljeva

Iako svi volimo improvizacije stručnjaci napominju da će vam život krenuti nabolje kada planirate i imate nadu u budućnost. Ukoliko stavite konkretne, merljive i ostvarive ciljeve makar to bilo pokretanje nekog posla ili štednja za kuću, videćete pozitivan rezultat i optimizam koji će vas gurati napred. Podelite ciljeve na kratkoročne i dugoročne i onda se fokusirajte na njih, jedan po jedan kako ne biste bili preopterećeni.

Novčanik
foto: Fabio Alcini / Panthermedia / Profimedia

Ozbiljno shvatanje ciljeva i kretanje ka njima je ono što pomaže da prihvatimo promene.

4) Otpor promenama

Statičnost nikome ništa nije donela. Svet se razvija i važno je ići u korak zbog sebe. Da biste prigrabili neke prilike možda je nekad potrebno i da se promenite. Neki od nas se strogo drže principa sa kim bi radili neki posao ili šta bi radili, što može da im onemogući da napreduju i da se ne miču sa mesta. Izlazak iz zone komfora pa makar to bilo uspostavljanje i najobičnijih kontakata sa ljudima može vam puno pomoći u prosperiranju.

Takođe, nemojte se lako odricati obrazovanja. Čak i usvajanje nekih malih veština mogu povećati vašu vrednost u određenim industrijama.

5) Ne tražite stručnu ili obrazovnu pomoć

Trebalo bi svako od nas da bude spreman da zna nešto više o ekonomskoj krizi i kako da uštedi kroz investicije. To može da podrazumeva kurs o investiranju, čitanje knjige o ličnim finansijama ili razgovor sa finansijskim savetnikom. Iako vam se čini da se investiranje u finansijsko znanje neće isplatiti, vaša budućnost će vam biti zahvalna.

Ukoliko na početku vaše štednje i građenja bogatstva ne tražite nikakvu pomoć, to može biti problematično.

6) Nespremnost za umrežvanje

Iako nisu svi ljudi spremni da se umrežavaju i povezuju to je izuzetno važno za svakoga od nas, naročito kada želite da budete uspešni i finansijski jaki. Na početku, poželjno je da radite sa ljudima koji imaju slične vrednosti i vizije kao i vi ako želite da budete u mogućnosti da sa njima radite na duže staze.

Druga stvar, sebe tretirajte kao nekoga veoma važnog i nemojte se plašiti da radite sami dok ne pronađete adekvatne saradnike. I konačno shvatite da kvalitetne veze mogu otvoriti vrata obema stranama da nauče nešto novo.

Majke i snajke

48:00

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP06

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.