božanstven ukus
ANĐEOSKI KOLAČ U KOJI ĆETE SE ZALJUBITI NA PRVI ZALOGAJ: Vazdušasti slatkiš - lagan i gotovo BEZ KALORIJA (RECEPT)
Anđeoski kolač je omiljena poslastica u Americi i nosi ime koje odražava njegovu lakoću, belinu i vazdušastost
Vreme je kao stvoreno da isporbate recept za ovaj kolač - em se jednostavno pravi, em gotovo i da nema kalorija.
Poslastica kao stvorena za lagani dezert posle večere, čak ako ste na dijeti, nećete je mnogo prekršiti kojim zalogajem.
Sastojci:
- 1 kašičica praška za pecivo
- 12 belanaca
- 1 šolja brašna
- 2 kašičice ekstrakta od vanile
- 1/4 kašičice soli
- 1 šolja šećera
Priprema:
Umutiti belanca dok ne postanu pena, a zatim postepeno dodavati šećer uz nastavak mućenja.
U posebnoj posudi, sjediniti brašno, so i prašak za pecivo. Postepeno dodavati ovu smesu u umućena belanca, lagano mešajući.
Dodati ekstrakt vanile i nežno sjediniti smesu.Zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusa.
Smesu pažljivo presuti u premazanu posudu za pečenje, po mogućstvu sa rupom u sredini (kao posuda za kuglof) kako bi se kolač ravnomerno ispekao.
Peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta, ili dok kolač ne dobije blago žućkastu boju i blago se povuče sa zidova posude.
Ukoliko volite američke slatkiše, preporučujemo vam da napravite američke palačinke po ovom receptu.
Nakon pečenja, izvaditi kolač iz rerne i ostaviti da se ohladi u kalupu.
Pažljivo izvaditi ohlađeni kolač iz kalupa.Poslužiti kolač sa šlagom i svežim voćem po želji.
BONUS VIDEO:UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI
(Espreso/krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!