paŽnja
CELO DETINJSTVO U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI JE MIRISALO NA OVAJ KOLAČ: Pravio se kao NA TRACI, GRABILI su se za njega
Peče se desetak minuta na 180 stepeni. Jednostavno, a jako ukusno
Banini kolačići su vrlo jednostavni za pripremu, a u njihovom ukusu najviše će uživati najmlađi.
Potrebno vam je:
- 2 jajeta
- 2 šoljice šećera
- 3-4 kesica vanilin šećera
- 2 šoljice ulja
- pola kesice praška za pecivo
- 6 šoljica brašna ili 4 šoljice brašna i 2 šoljice oraha
- 2 kašike džema od kajsije
- malo soka i kore od limuna
Priprema:
1. Umute se prvo jaja, doda se šećer i vanilin šećer, zatim se doda ulje, pola praska za pecivo, brašno i rendana kora od pola limuna. Možete ih praviti sa 4 šoljice brašna i 2 šoljice oraha. To čini da budu mekši.
2. Uzima se po malo testa, prave se kuglice. Varjacom se napravi rupa u sredini, a ona se napuni džemom. Dve kašike džema se razmute sa malo limunovog soka, da bi se lakše punile rupe.
3. Peče se desetak minuta na 180 stepeni. Jednostavno, a jako ukusno.
4. Ako se slucajno testo lepi, onda se ruke natrljaju brašnom.
(Espreso/Yumama)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!