doručak
VIŠE NEĆETE PRAVITI KLASIČBNU KAJGANU U TIGANJU: Kad probate ovu KREMASTU iz RERNE zaboravićete STARI recept
Kremasta kajgana iz rerne idealna za doručak
Najčešće za doručak Srbi jedu jaja, a evo kako da ih napravite da budu kremasta i ukusna!
Kada ih jednom napravite po ovom receptu sigurno ćete zaboraviti na klasičnu kajganu.
Sastojci:
- 5 jaja
- malo mleka
- kockica putera
- 100 g rendanog kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Jaja umutite viljuškom kao da pravite klasičnu kajganu. Dodajte mleko, pa još malo promešajte. U vatrostalnu posudu stavite kocku putera u sredinu, pa dodajte mućena jaja, a potom pospite rendanim kačkavljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada je gotovo dodajte začine po ukusu, pa promešajte sve varjačom, a po želji odozgo dodajte nariban parmezan i malo seckanog peršuna. Služite uz prepečeni tost hleb.
Bonus video: Ana Sević farbala jaja posebnom tehnikom
(Espreso/Stvar uksua)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!