OVAKO ITALIJANI PRAVE KNEDLE ZA SUPU: Osnova je HLEB, a ide i jedna vrsta MESA
Knedle, Foto: Bakina kuhinja

recept

OVAKO ITALIJANI PRAVE KNEDLE ZA SUPU: Osnova je HLEB, a ide i jedna vrsta MESA

Postoje trikovi za savšrene knedle za supu, a danas vam predlažemo recept za italijanske knedle od hleba i slanine. Preukusno!

Objavljeno:

Nema ništa bolje od domaće supe sa knedlama. Nedeljni ručak nekada nije mogao da se zamisli bez nje, ali priprema knedli je umela da zadaje glavobolju domaćicama. Postoje trikovi koji će knedle učiniti savšrenim, a ako volite da isprobavate nove recepte, predlažemo da probate italijanske knedle za supu.

Prave se drugačije od srpskih, a italijanski kuvar Džo je na svom YT kanalu pokazao kako da ih napravite. Osnovni sastojci su hleb i slanina, pa smo sigurni da će vam se dopasti.

Knedle, Supa
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

7,5 šolja pilećeg bujona

1 bajati baget

110 g slanine ili dimljene šunke

3/4 šolje mleka

malo sira ili parmezana

1 crni luk

1 kašika putera

2 jajeta

prstohvat muskatnog oraščića

1 veza peršuna

Priprema:

Knedle, Supa
foto: Bakina kuhinja

U šerpi zagrejte malo ulja, pa dodajte puter. Zatim u šerpu dodajte sitno seckanu slaninu, crni luk i promešajte. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Zatim isecite hleb na kockice, a peršun što sitnije. Peršun dodajte u posudu sa hlebom, kao i parmezan ili sitno rendan tvrdi sir i muskatni orašćić. U posudi umutite jaja sa mlekom koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte u smesu sa hlebom.

Ako su luk i slanina gotovi isključite ringlu, ali ostavite šerpu na šporetu. Kada se smesa ohladi dodajte je u hleb i lepo sjedinite, pa ostavite da upije nekih 15-20 minuta. U šerpu u kojoj ste pržili slaninu sipajte bujon (2 kocke super razmutite u 7,5 šolja vrele vode). Pomoću kašike za sladoled uzmite malo smese. Oblikujte u rukama lopticu i stavite u vreo bujon. Kuvajte oko minut, pa izvadite šupljikavom kašikom, pa stavite na ubrus. Zatim procedite bujon i sipajte u posude, pa supu dodajte i knedle. Pospite rendanim sirom.

Majke i snajke

48:09

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP04

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.