recept
ČOKO MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA SPAS KAD IMATE NENAJAVLJENE GOSTE: Gotova za 20 minuta, a ukus kao iz RESTORANA
Čoko moko torta je idealno rešenje ako vam dolaze nenajavljeni gosti
Čoko moko torta sjajno je rešenje ukoliko nemate previše vremena za spremanje koplikovanih poslastica.
Uskrs je pred vratima, a ukoliko već niste smislili koju tortu da napravite imamo savršen recept. Čoko moko torta je savršeno kremasta i lagana, a što je najbolje od svega nećete upaliti šporet. Ukoliko nemate previše vremena za pripremu komplikovanih torti, a želite da porodicu obradujete bogatom i ukusnom poslasticom probajte ovaj recept.
Sastojci:
- 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
- 400 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 500 g šlaga
- 300 ml kisele vode
- 500 ml čokoladnog mleka
Priprema:
Umutite pavlaku i šećer, pa dodajte mlevenu plazmu i sve dobro izmešajte. Šlag umutite u čvrst sneg sa kiselom vodom. Svaku koru dobro zalijte sa čokoladnim mlekom, fil i šlag podelite u dva dela, pa premažite prvu koru, tako što čete prvo staviti fil sa plazmom, pa odozgo šlag, potom sledeću koru, pa opet fil i šlag. Na vrhu treba da vam bude treća kora. Tortu možete da ukrasite po želji sa malo šlaga i šećerom u prahu.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!