AKO SPREMITE KNEDLE NA OVAJ NAČIN SIGURNO SE NEĆE RASPASTI: Caka je samo u OVOM SASTOJKU
Knedle, Foto: Bakina kuhinja

recept

AKO SPREMITE KNEDLE NA OVAJ NAČIN SIGURNO SE NEĆE RASPASTI: Caka je samo u OVOM SASTOJKU

Napravite pravu domaćinsku supu sa knedlama koja uspeva iz prvog pokušaja

Objavljeno: 18:32h

Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez pileće supe ili one sa knedlama. Svaka domaćica kada krene da kuva nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu umeju da budu komplikovane.

Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih. Uspeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.

Knedle, Supa
foto: Bakina kuhinja

Obavezno u smesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvek mutite razdvojeno, a to znači belance i žumance zasebno.

Sastojci:

50 g kukuruznog brašna

40 g griza

80 ml jogurta

1/4 kašičice soli

prstohvat šećera

1 jaje

1 kašika masti

Knedle, Supa
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom. Belanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance.

Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lepo promešajte. Uzmite dve kašičice i stavite smesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.

Majke i snajke

01:34:49

MAJKE I SNAJKE SE04 VELIKO FINALE

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.