prijatno
ŠUPLJE PRŽENICE JE JELA CELA JUGOSLAVIJA, A DANAS IH SE NIKO NE SEĆA: Cela ZEMLJA je TAMANILA ovaj DORUČAK
Recept za punjene prženice kojima niko ne odoljeva
Nekada su se prženice pravile od debelog parčeta hleba punjenog slaninicom i jajima, a danas se to zaboravilo! Napravite ovaj doručak koji će vas vratiti u detinjstvo!
Sastojci:
- 20 g putera
- 3-4 parčeta hleba
- Za punjenje:
- 2 jajeta
- 1 kašičica origana
- 100 g šunke
- 120 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.
Bonus video: Originalni recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!