ŠUPLJE PRŽENICE JE JELA CELA JUGOSLAVIJA, A DANAS IH SE NIKO NE SEĆA: Cela ZEMLJA je TAMANILA ovaj DORUČAK
Punjene prženica, Foto: Printscreen/Youtube/savurostv

prijatno

ŠUPLJE PRŽENICE JE JELA CELA JUGOSLAVIJA, A DANAS IH SE NIKO NE SEĆA: Cela ZEMLJA je TAMANILA ovaj DORUČAK

Recept za punjene prženice kojima niko ne odoljeva

Objavljeno:

Nekada su se prženice pravile od debelog parčeta hleba punjenog slaninicom i jajima, a danas se to zaboravilo! Napravite ovaj doručak koji će vas vratiti u detinjstvo!

Sastojci:

  • 20 g putera
  • 3-4 parčeta hleba
  • Za punjenje:
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica origana
  • 100 g šunke
  • 120 g tvrdog sira

Priprema:

Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.

Bonus video: Originalni recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.