savet
AKO STAVITE OVU TEČNOST U TURŠIJU, STAJAĆE DO SLEDEĆE SEZONE BEZ KONZERVANSA: Tu CAKU znaju samo ISKUSNE domaćice
Ako želite da vam turšija stoji do sledeće sezone stavite joj ovu tečnost
Turšija je obavzna na spisku zimnice. Uz ovaj recept stajaće vam do sledeće sezone bez konzervansa!
Potrebno je:
- 5 kg povrća za turšiju (krastavčići; paprike; šargarepa; zeleni paradajz; karfiol; sitan crni luk i td.)
- 5 l vode
- 1l sirćeta 9%
- 13 supenih kašika šećera;
- 5 supenih kašika soli;
- začin: biber u zrnu, mirođija, ren...
Priprema: Povrće dobro oprati pa očistiti od peteljki. Zatim papriku izbušiti kako bi voda ušla u nju. Šargarepu očistiti, kao i luk i paradajz. Zatim povrće staviti u bure i naliti vodom u kojoj je dodato sirće, so, šećer.
Sve dobro izmešati pa pritisnuti povrće da bude što dublje u vodi. Povrće možete dodavati i naknadno u tu vodu, ali isto i vodu možete da dodajete (sa sirćetom i začinima).
Bure čuvajte na suvom i hladnom mestu, daleko od sunca.
Bonus video: Trenutne cene kupusa
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!