KAD PROBATE OVAJ RECEPT ZA KISELE PAPRIKE U TEGLI SAMO ĆETE NJEGA PRAVITI: Oduševićete i svekrvu ovim (VIDEO)
Paprike, Foto: printscreen/youtube/ Sherpica Recipes

Oduševljava

KAD PROBATE OVAJ RECEPT ZA KISELE PAPRIKE U TEGLI SAMO ĆETE NJEGA PRAVITI: Oduševićete i svekrvu ovim (VIDEO)

Recept pogodan i za početnike i za vrsne kuvare

Objavljeno: 12:19h

Sezona zimnica je pri kraju, a ovo je definitivno jedan od recepata koje morate probati.

Recept za kisele paprike u tegli, koji ne zahteva puno vremena a može da stoji i do dve godine.

Potrebno:

  • 7 - 8 kg. paprika (babure, okrugle paradajz)
  • 5 - 6 litara vode (zavisi koliko tegli napunite, ako ih manje natrpate dobićete više tegli i samim tim potrebno je više tečnosti)
  • 1,5 litra sirćeta
  • 250 gr. šećera
  • 120 gr. soli
  • 1 veća glavica belog luka
  • veza peršunovog lišća
  • 1 kesica bibera u zrnu
  • Tegle
  • poklopci (moraju da pašu na svaku teglu)
  • veća šerpa
  • stoljnjak
  • voda (za pasterizaciju tegli)
  • ćebe (da se tegle utople).
Paprike, Zimnica
foto: printscreen/youtube/ Sherpica Recipes

Priprema:

Papriku dobro operite, odrežite zeleni vrh, možete ih prepoloviti ili stavljati cele.

Tegle dobro operite i osušite u rerni na 100 stepeni oko 30 minuta.

Skuvajte sirup od gore navedenih sastojaka, osim belog luka i lišća, njih ređajte direkno u tegle.

Paprike ređajte u tople tegle, ubacite u svaku, grančicu lišća i nekoliko listića belog luka.

Nalijte vrelim sirupom, možete ih ovako ostaviti da upiju sirup pa još doliti da tečnost bude do vrha.

Dobro zatvorite i uradite pasterizaciju kako je prikazano u videu.

Uživajte!

01:33

DA LI ZIMNICA POSTAJE LUKSUZ? Goran Đaković: Cene na pijaci su za potrošače visoke, a za proizvođače realne

(Espreso/serpica.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.