stari recept
OVAKO STARE ITALIJANKE PRAVE MEKANE KIFLICE: Testu rade 1 STVAR koja SRPKINJAMA NIKAD ne bi pala na pamet (RECEPT)
Ovako Italijanke prave kiflice kojima niko ne može da odoli
Ko god voli italijasku kuhinju ovome će teško da odoli! Kiflice, mekane, a hrskave, idealne su za bilo koje doba dana! Napravite ih prema ovom receptu i nikada se više nećete vratiti na stari!
Sastojci:
- 400 ml toplog mleka
- 200 ml ulja
- 100 g šećera
- 20 g kvasca
- 2 jajeta
- 1 belance
- 900 g brašna
- 1/2 kašike soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- istopljeni puter
- malo mleka
- susam
Priprema:
Pomešajte mleko, ulje, jaja, belance, šećer i kvasac. Dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno, so i prašak za pecivo i umesite testo. Malo nauljite i ostavite da odmori 3 sata, naravno pokriveno. Premesite testo, pa podelite na 4 jednaka dela. Oblikujte loptice, pokrijte i ostavite da odmore 5 minuta. Razvucite testo, premažite istopljenim puterom i isecite trouglove. Napravite manji rez na svakom trouglu od užeg ka širem delu (pogledaj sliku). Urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom i ostavite da odmore pola sata. Umutite žumance sa malo mleka i premažite kiflice, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Bonus video: Recept za domaće knedle
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!