ITALIJANSKA TESTENINA ZBOG KOJE ĆETE OLIZATI TANJIR: Recept za originalne LAZANJE - idealna VEČERA za celu porodicu
Lazanje, Foto: Printscreen/youtube/MilinKuvar

PREUKUSNO

ITALIJANSKA TESTENINA ZBOG KOJE ĆETE OLIZATI TANJIR: Recept za originalne LAZANJE - idealna VEČERA za celu porodicu

Italijansko jelo uz koje ćete uživati svim čulima

Objavljeno:

Lazanje su jedno od najpopularnijih jela Italije, pored paste i pice.

Delimo vam recept za originalne lazanje sa bešamel sosom koji će cela porodica obožavati.

Sastojci:

  • 40 g kačkavalja
  • 250 g testenina za lazanje

Bolonjeze sos:

  • 1 kašičice bibera
  • 250 ml soka od paradajza
  • 1 kašičice bosiljka
  • 1 kašičice origana
  • 1 kašičice timijan
  • 1 kašičice vegete
  • 250 ml paradajz pirea
  • 1 kom grančica ruzmarina
  • po ukusu soli
  • 70 ml suncokretovog ulja
  • 350 g mlevenog mesa
Lazanje
foto: Printscreen/Youtube/ Kuh Poh

Bešamel sos:

  • 500 ml mleka
  • 100 g brašna
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 80 g kačkavalja
  • po ukusu soli

Priprema

Najpre pravimo bolonjeze sos: U odgovarajuću posudu sipajte ulje. Pošto ste ga dobro zagrejali, dodajte meso i kratko ga dinstajte. U prodinstano meso sipajte sok od paradajza i paradajz pire. Pustite da sos prokuva pa dodajte so i biber. Dodajte ostale začine. Nakon toga sos kuvajte još desetak minuta.

Bešamel: U odgovarajuću posudu sipajte ulje. Pošto ste ga dobro zagrejali, mešajući dodajte brašno. Brašno pržite svega nekoliko minuta. Kada je zaprška gotova, lagano dospite mleko. Posolite po ukusu i dodajte sir. Vodite računa da bi brašno trebalo da dobije samo blagu žutu boju, ne sme da porumeni. Mleko sipajte lagano uz brzo mešanje kako bi izbegli stvaranje grudvica.

Bešamel sos
foto: Printscreen/you Tube/Najbolji domaći recepti

Filovanje testa:

U vatrostalnu posudu sipajte ulje. Ređajte testo, bešamel pa bolonjeze sos.

Ne zaboravite da je testo za lazanje prvo potrebno skuvati osim, naravno, ukoliko nije u pitanju testo koje se ne kuva tj. testo koje je već skuvano (to je naznačeno na ambalaži).

Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sastojke.

Pecite na temperaturi od 220°C oko 45 minuta. Kada su lazanje pečene, pospite ih sirom.

BONUS VIDEO:DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/oklagija.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.