KISELO-LJUTA LOVAČKA SALATA U TEGLI : Recept decenijama star - zimnica naših predaka
Lovačka salata, Foto: Printscreen/youtube/ domaceiukusno

pikantna

KISELO-LJUTA LOVAČKA SALATA U TEGLI : Recept decenijama star - zimnica naših predaka

Navedena količina je pogodna za 8 tegli od 750 ml

Objavljeno:

U poslednje vreme recepti za pripremanje zimnice koja ne sadrži konzervanse, postaje sve popularnija jer sve više ljudi želi da izbaci sve veštačke dodatke iz ishrane. Iako ne sadrži konzervans, ovako pripremljenu lovačku salatu možete čuvati i duže vreme. Još recepata za zimnicu možete pogledati ovde.Sastojci

  • 1 l pasiranog paradajza
  • 0,5 kg šargarepe
  • 3 kg rog paprike
  • peršunovo lišće
  • 2 kašike mlevene paprike
  • 150 g šećera
  • 2 kašike soli
  • 200 ml ulja
  • 200 ml alkoholnog sirćeta
  • 2 čena belog luka,
  • ljute paprike (feferoni) po želji
Lovačka salata
foto: Printscreen/youtube/ domaceiukusno

Priprema

  1. Šargarepu ogulite i narežite na male komadiće i kuhajte 40 minuta u velikom loncu na tihoj vatri.
  2. Paprike operite i isecite na trakice ili kockice i dodajte u lonac.
  3. Umešajte šećer, so, peršun, ulje, alkoholno sirće, biber, ljutu papriku i zdrobljeni beli luk i kuvajte uz povremeno mešanje 20 minuta.
  4. Posle 20 minuta sklonite lovačku salatu sa vatre.
  5. Zagrejte tegle u rerni i stavite kuvanu vrelu smesu u sterilisane vrele tegle i odmah ih zatvorite poklopcima.
  6. Pokrijte krpom, peškirom ili ćebetom i ostavite da se polako ohladi i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

BONUS VIDEO:KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/mojazimnica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.