OBAVEZNO PROBAJTE
SAMO ISKUSNE DOMAĆICE ZNAJU ZA OVE CAKE: Evo kako PRAVILNO da spremite PEČENE PAPRIKE za zamrzivač i AJVAR - recept
Ovako se peče i kada pripremate ajvar
U jeku je sezona pravljenja zimnica od raznog povrća, te vam zato donosimo par korisnih saveta i recepata, kako da što efikasnije pripremite svoje salate za zimu. Papriku za zamrzivač, koju ćete vaditi i spremati po potrebi kao jelo ili isalatu ili ajvar možete najbolje spremiti na ovaj način.
Pečenje paprika ne zahteva puno iskustva ali evo ukratko u par koraka objašnjeno.
Sastojci:
- paprika (roga ili babura)
- kese za zamrzivač (veličina 3 - 4 kg. zavisi koliko paprika stavljate u jednu)
- pek papir
- džak od paprike
Priprema:
- Paprike operite i stavite na stoljnak da se cede.
- Rernu zagrejte na najhače, na tepsiju stavite pek papir pa složite što više paprika.
- Koristite dve tepsije da bi se brže ispeklo. Jednu stavite skroz dole a drugu na gornji nivo rerne.
- Pecite otprilike 15 - 20 minuta, ili dok ne vidite da je kožica malo zagorela, okrenite paprike da bi se zapekla i druga strana.
- U vanglu stavite opran džak, raširite ga preko ivica pa ređajte pečene paprike. Tako radite sve do kraja. K
- ada su sve ipsečene, džak zavežite za neku šipku jer paprike treba da se ocede od tečnosti.
- Ispod obavezno stavite vanglu gde će da okapa. Ovako držite 24 sata, sve dok se dobro ne ohlade i ocede.
Kese za zamrzivač prvo otvorite pa ubacujte količinu paprika koja je vama potrebna. Zavećite ih i odložite u zamrzivač. Po potrebi vadite, otkravite na sobnoj temperaturi ili potopite kesu u vrelu vodu. Ogulite ih i napravite finu salatu s belim lukom, razne namaze a odlična je pohovana, punjena sirom...
Ovako se peče i kada pripremate ajvar.
BONUS VIDEO:Borjan pravio ajvar sa suprugom i sinom
(Espreso/serpica.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!