DOMAĆICE SE OTIMAJU ZA OVAJ FANTASTIČAN RECEPT: Napravite UKUSNU gozbu o kojoj će svi danima PRIČATI - recept
Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

ovo morate da probate

DOMAĆICE SE OTIMAJU ZA OVAJ FANTASTIČAN RECEPT: Napravite UKUSNU gozbu o kojoj će svi danima PRIČATI - recept

Musaka je omiljeni recept u domaćinstvima širom sveta

Objavljeno:

Ono što ju je dovelo do te pozicije jeste bogata kombinacija mesa, povrća i začina, ali i jednostavni i različiti recepti.

Za vas smo pripremili jedan pomalo drugačiji recept za musaku, a sigurni smo da će vas prijatno iznenaditi.

Evo kako da pirepremite musaku od krompir-pirea.

Sastojci:

za pire od krompira:

  • 4-5 srednjih krompira, oljuštenih i isečenih na kolutove
  • 2-3 kašike putera
  • 1/2 šolje mleka
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 šolje rendanog sira - opciono

za smesu s mesom:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šolja iseckanih paradajza
  • 1/2 kašičice origana
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje za prženje
Musaka
foto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

Priprema:

  1. Stavite isečene krompire u lonac sa vodom i kuvajte ih dok ne postanu mekani, oko 15 do 20 minuta. Kada su krompiri gotovi, procedite vodu i vratite ih u lonac.
  2. Dodajte puter, mleko, so, biber i po želji rendani sir. Izgnječite krompire viljuškom ili koristite mikser da dobijete glatki pire.
  3. Postepeno dodajte mleko kako biste postigli željenu gustinu. Pire odložite sa strane.
  4. Na redu je priprema mesa. U većem tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri.
  5. Zatim, dodajte crni luk i beli luk, pa propržite dok ne postanu staklasti.
  6. Dodajte mleveno meso i pržite ga dok ne postane braon boje i potpuno se skuva.
  7. Dodajte paradajz, origano, so i biber. Promišajte i pržite još nekoliko minuta.

Sada ostaje ono najbolje - slaganje musake i pečenje.

U velikoj vatrostalnoj posudi, rasporedite sloj mesa na dnu.Preko mesa ide sloj pirea. Ponovite ova dva sloja dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem pirea na vrhu.

Stavite musaku u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite 25 do 30 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa na vrhu.

BONUS VIDEO:MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS

01:17

MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.