ovo je vrhunski
KISELA ŠARGAREPA SA BELIM LUKOM U TEGLI: Zimnica sa sela - stari recept naših domaćica
Kisela šargarepa sa belim lukom u tegli je zimnica sa sela i naše domaćice je prave po starom receptu
Kiselu šargarepu sa belim lukom u tegli domaćice po celoj Srbiji spremaju za zimnicu.
Ukusnija je od kiselih krastavaca koje spremate svake zime.
Gosti na slavama će biti oduševljeni kada je iznesete uz predjelo jer će probati nešto drugačije, a ukus neće moći da zaborave.
Za recept nabavite ove sastojke:
2 zrna pimenta
10 - 15 komada, rana, sitna šargarepa
1/4 kašičice krupno smrvljenih zrna bibera
2 kašike jabukovog sirćeta
2 - 3 čena belog luka
1 kašika šećera
1 kašičica semena slačice
1 kašika morske soli
3 struka mirođije
Sada ide priprema:
U teglu sipajte jabukovo sirće, stavite morsku so, šećer, piment, krupno mleveni biber, čenove belog luka i strukove mirođije, poređajte oprane i lagano ostrugane šargarepe, prelijte sve vodom da ih pokrije.
Teglu pasterizujte, tako što je stavite u teglu sa hladnom vodom.
Kada voda provri, ostavite teglu još 15 minuta da se kuva u ključaloj vodi, odmah zatim izvadite teglu i okrenite je poklopcem na dole.
Ostavite tegle da se potpuno ohlade i čuvajte ih na hladnom mestu.
Prijatno i uživajte u ovoj zimnici.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!