ukus kida koliko je dobar
STARE GRKINJE SREMAJU NAJSOČNIJU ZIMNICU: Turšija sa belim lukom u tegli - svake godine je prave po tom receptu
Turšija sa belim lukom u tegli je najsočnija zimnica starih Grkinja, a taj recept godinama unazad koriste
Svi se polako pripremamo za pravljenje zimnice, a osim tradicionalnog kiselog kupusa, barenih paprika, kupusa ribanca, prave se i mnoge druge koje su i ukusnije.
Turšija je najbolja ako se sprema na starinski način, ali sad je pred vama način grčkih domaćica za njihovu turšiju sa belim lukom.
Jedna je od najsočnijih, a ješćete je uz svako predjelo.
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
1 kilogram zelenog paradajza
500 grama maslina
3 glavice belog luka
1 kilogram ljutih papričica
1 kilogram crnog luka
500 grama šargarepe
Za marinadu je potrebno ovo:
15 komada aspirina
1,5 šolja vode
5 kašika soli
1 šolja ulja
350 grama šećera
1,5 šolja sirćeta
5 kašika soli
NAČIN PRIPREME
Napravite marinadu od navedenih proizvoda. Ostavite da se ohladi. Ispecite papričice. Šargarepu isecite na kolutiće.
Paradajz, luk i beli luk isecite na kriške. Maline i svo povrće stavite u veliku tepsiju.
Prelijte hladnom marinadom. Lepo promešajte i ostavite da odstoji 24 sata.
Oprane i osušene tegle napunite povrćem i između svakog stavite aspirin (po 3 na teglu). Marinadu podelite po teglama.
Poklopite i čuvajte na hladnom mestu. Marinada koja se pravi od 1 1/2 šolje vode i 1 1/2 šolje sirćeta, ulja, šećera, soli, vri i ostavlja se da se turšija ohladi.
Uverićete se da Grkinje spremaju najukusnije što mogu.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!