NAJBOLJA RIBILJA ČORBA KRIJE JEDAN TAJNI SASTOJAK: Otkrivamo vam RECEPT za koji se domaćice DECENIJAMA OTIMAJU
Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

tajni sastojak

NAJBOLJA RIBILJA ČORBA KRIJE JEDAN TAJNI SASTOJAK: Otkrivamo vam RECEPT za koji se domaćice DECENIJAMA OTIMAJU

Samo za prave riboljupce koji će ceniti ovaj tajni sastojak u super ukusnoj ribljoj čorbi

Objavljeno:

Ono što recept za ovu čorbu čini posebnom je upotreba tajnog sastojka, koji će vas sigurno oduševiti svojim ukusom

Otkrijte kako da pripremite ovu jedinstvenu čorbu koja kombinuje tradiciju i kreativnost, pružajući vam nezaboravan gastronomski doživljaj.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 g feta sira
  • Pola limuna
  • 3 kašike brašna
  • kašičica celera
  • 7 kašika maslinovog ulja
  • malo soli
  • 2 litra vode
  • 400 g fileta oslića
  • 3 krompira
  • 2 velike kašike graška
  • 1 mala glavica luka
  • 3 čena belog luka
Riblja čorba
foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Priprema:

1. Stavite vodu da proključa, zatim iseckajte krompir na kocke, a luk sitno iseckajte. U drugoj posudi skuvajte tvrdo dva jajeta.

2. U 2 litra ključale vode dodajte krompir, luk, šest kašika maslinovog ulja i kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte grašak i kuvajte još 10 minuta.

3. Skuvana jaja prepolovite, izvadite žumanca, a belanca iseckajte na kockice.

4. Isecite ribu na veće kocke (otprilike 2×2 cm) i dodajte je krompiru i grašku.

5. U drugoj posudi sjedinite tri kašike brašna i kuvana žumanca, zatim dodajte nekoliko kašika supe da biste dobili ređu pastu.

6. Dodajte pastu u čorbu nakon ribe, pa lagano mešajte nekoliko minuta kako biste postigli odgovarajuću gustinu čorbe.

7. Dodajte iseckani beli luk u čorbu i sve zajedno kuvajte još desetak minuta.

8. Dodajte celer i kockice belanca. Isecite feta sir na kocke, a pola limuna na trougliće, kao u njegovom preseku.

9. Dodajte sir i limun u čorbu minut pre posluživanja, ali nemojte mešati kako biste sačuvali strukturu sira.

Bonus video:VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša

01:03

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.