Italijanska čorba, Foto: Printscreen/youtube/ NOT ANOTHER COOKING SHOW
savršen recept
TRADICIONALNA ITALIJANSKA ČORBA KOJA SE SLUŽI NA SVADBAMA: Razveselite svoja čula ovom povrtnom RAPSODIJOM
Svadbarska čorba je stalni gost na italijanskim venčanjima
Objavljeno:
Italijanska kuhinja je pored testa poznata i po čorbama, kako od povrća tako i mesa.
U narednim redovima pročitajte recept za preukusnu svadbarsku čorbu sa ćuftama koja je glavni gost na itlaijanskim venčanjima.
Za ćufte:
- 450 g mlevenog mesa
- ¼ šolje seckanog peršuna
- ¼ šolje narendanog parmezna
- ½ polje prezli
- so i biber
- 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
Za supu:
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 luk, sitno iseckan
- 3 šargarepe, isečene na kockice
- 4 stabljike celera
- 3 čen belog luka
- 6 šolja pilećeg bujona
- 1 lovorov list
- 1 šolja testenine (Ditalini)
- konzerva belog pasulja 400 g
- 1 veza kelja
- ½ šolje narendanog parmezana
- so i biber
PRIPREMA:
- Za pripremu ćufti potrebno je u posudi srednje veličine pomešati mleveno meso, peršun, parmezan, prezle, so i biber. Koristeći drvenu kašiku, formirati mešavinu za ćufte i napraviti loptice veličine zalogaja.
- Zagrejati u tiganju maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodati ćufte i pržiti ih dok ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.
- Prebaciti ih zatim na tanjir obložen ubrusom.
- Za pripremu supe potrebno je u šerpi zagrejati maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodati luk, šargarepu i celer. Dinstati dok povrće ne omekša. Zatim ubaciti beli luk i dinstati još minut.
- Potom sledi pileći bujon sa lovorovim listom. Sve dovesti do ključanja, i kuvati oko 15 minuta.
- Umešati zatim testeninu i pasulj, i kuvati dok testenina ne bude al dente.
- Na kraju dodati kelj i ćufte, i kuvati još desetak minuta. Posuti parmezanom, biberom i solju po ukusu prilikom serviranja.
BONUS VIDEO:Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/zenskimagazin)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!