Mimoza salata, Foto: Printscreen/Youtube/Tsvetkova Natalia
PREUKUSNO
NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA KRALJICU SVAKIH PROSLAVA: Originalna MIMOZA SALATA nikad BRŽA, sočnija i UKUSNIJA
Nema ko ne voli ovu salatu koja je čest gost raznim slavljima
Objavljeno:
Ime je dobila po završnom sloju koji podseća na cvasti mimoza. Priprema je vrlo jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da namirnice ređate u slojevima. Ovo je originalni recept za mimoza salatu, ali danas svaka domaćica dodajte neki svoj tajni sastojak kako bi što više obogatila ukus.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 3-4 srednja krompira
- 300 g tvrdog sira
- 200 g majoneza
- 300 g praške šunke
- 400 g kisele pavlake
Priprema:
- Krompir dobro operite i skuvajte sa sve korom.
- U drugoj šerpi skuvajte jaja. Kada se krompir ohladi, skinite koru i izrendajte ga. Izrendajte i šunku, kao i polovinu sira.
- Na sitno rende narendajte drugu polovinu sira. Po dnu okruglog kalupa rasporedite krompir, posolite, pa premažite pavlakom. Preko poređajte šunku i premažite majonezom.
- Preko pospite krupno rendani sir, pa pospite i rendanim jajima (2 komada).
- Opet premažite pavlakom. Ponovo poređajte krompir, pa sloj pavlake, zatim šunku, pa majonez.
- Na kraju pospite preostalim krupno rendanim sirom, pa rendanim belancima (2 komada) i jajima (2 cela).
- Premažite pavlakom, pa sve pospite sitno rendanim sirom i sitno rendanim žumancima. Pre služenja je stavite u frižider.
BONUS VIDEO:DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet
(Espreso/republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!