Ilustracija, Foto: Ruslan Nassyrov / Alamy / Alamy / Profimedia
preukusno
STARE BAKE OVAKO PRAVE GRIZ PO JUGOSLOVENSKOM RECEPTU: Naše domaćice ne znaju ni pola RECEPTA
Stare domaćice ovako prave tradicionalni griz
Objavljeno:
11:23h
Ispratite ovih par jednostavnih koraka i uživajte u kremastoj, jeftinoj poslastici. Kada sipate griz u mleko obavezno mešajte neprestano kako se ne bi stvorile grudvice. Evo kako i vi da postanete majstor za griz.
Sastojci:
- pola litra mleka
- 5 kašika griza
- šećer po ukusu
Priprema:
Sipati mleko u šerpicu i staviti na šporet da provri, nakon toga smanjiti vatru pa dodati griz i šećer. Mešati sve vreme žicom dok smesa ne postane gusta i bez grudvica. Po želji odozgo dodajte neko voće ili rendanu
Bonus video:
Aleksa Avramović zna recept za Kinu
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!