Monte torta, Foto: Jednostavna kuhinja/ Printscreen/ Youtube
vrhunska
NAJUKUSNIJA TORTA BEZ PEČENJA, TOLIKO PROSTA DETE BI JE SPREMILO: Brzo rešenje NAŠIH BAKA za nezvane goste (RECEPT)
Preukusna Monte torta na kojoj će vam svi pozavideti
Objavljeno:
Ova torta je kremasta i odlična za brzinsku pripremu. Monte torta ima 3 sloja koja se sasvim jednostavno spremaju. Nemojte da vas spisak sastojaka uplaši, biće gotova pre nego što kažete keks.
Evo recepta za Monte tortu:
Sastojci
Za koru:
- 2 kašike nutele
- 125 g istopljenog putera
- 100 ml soka od pomorandže
- 300 g mlevenog keksa
- 50 g mlevenih oraha
Puding fil:
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 125 g putera
- 1 l mleka
- 100 g gustina
Ganaš sloj:
- 200 g crne čokolade
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g mlečne čokolade
Priprema:
- Da biste pripremili koru pomešajte sve sastojke i utisnite u dno kalupa, pa odložite u frižider.
- Za fil: Stavite 0,5 l mleka da se kuva, a drugu polovinu mleka pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom.
- Kada mleko provri, dodajte drugi deo mleka sa šećerom i uz konstantno mešanje kuvajte dok se ne zgusne i ponovo provri (to će potrajati par minuta).
- Nakon što se zgusne, u još vruć fil dodajte puter i mešajte dok se ne istopi i sjedini. Gotov fil polako prelijte preko korice i vratite u frižider.
- Na kraju istopite slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, kuvajte i mešajte dok se ne istopi.
- Ovaj ganaš je možda malo ređi nego inače, ali ne brinite, on će da se stegne u frižideru.
- Sada treba polako da se prelije preko fila, da se ukrasi po želji i da se vrati u frižider na najmanje 3h, idealno preko noći.
DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!