ma najbolja je
PROJA SA SITNIM SIROM JE OMILJENA KOD NAŠIH BAKA: One samo takvu spremaju - starinski specijalitet
Proja sa sitnim sirom je kod naših baka redovna na stolu, a niko ne može da je odbije kada zagrize parče
Proja klasično tradicionalno jelo na koje smo svi navikli.
Možemo da je jedemo za doručak, ručak, pa i večeru, ono što je sigurno jeste da nikada ne može da nam dosadi.
Svaka žena ima svoj recept koji koristi, ali naše bake je spremaju samo sa jednom vrstom sira zbog koje bude još ukusnija.
Proja sa sitnim sirom je njihovo remek delo, a vama će krenuti voda na usta i od same pripreme.
Zapisaćete recept istog trenutka.
Sastojci:
kukuruzno brašno - 300 g, od celog zrna (krupno)
pšenično brašno - 200 g
jaja - 3 komada
jogurt - 250 ml
kisela voda - 250 ml
ulje - 150 ml
sitan sir - 300 g
prašak za pecivo - 10 g
Evo kako se sprema:
Žicom za mučenje ulupati jaja u dubljoj posudi, dodati jogurt, ulje i kiselu vodu.
Promešati pa postepeno naizmenično dodavati kukuruzno brašno i pšenično brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Na kraju dodati sitan sir i sve dobro sjediniti.
Smesu za proju sipati u nauljan pleh i peći 30 minuta na 200 stepeni.
Proju sa sitnim sirom poslužite kao predjelo, za doručak ili večeru - po želji.
Bonus video:
(Espreso/Bonapetii.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!