OVO JE JEDINI ORIGINALAN RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Zbog ova DVA SASTOJKA imaju poseban ŠMEK, a glazura NE PUCA
Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

tope se u ustima

OVO JE JEDINI ORIGINALAN RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Zbog ova DVA SASTOJKA imaju poseban ŠMEK, a glazura NE PUCA

Nitrijanske ili ledene kocke su jedan od najpoznatijih kolača

Objavljeno:

Nitrijanske kocke, koje su poznatije pod nazivom ledene kocke, su jedan od najlepših kolača. Često se služi kada su neke proslave, a mekani biskvit natopljen šećernim sirupom i premazan mirsinim belim filom i čokodnom glazurom su savršna kombinacija sastojaka.

Ako volite da jedete ledene kocke, predlažemo vam da isprobate ovaj osnovni recept, a vanilin šećer daje filu specifičan miris i šmek. Takođe, glazuru je bolje da pravite sa mlekom jer ćete tako biti sigurni da neće pući.

Ledene kocke
foto: PRINTSCREEN/YT/ LECKERE MINUTE

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

6 kašika brašna

3 kašike ulja

4 kašike kakaoa

1 kašičica praška za pecivo

Za preliv:

200 g šećera

2 čaše vode

Za fil:

600 ml mleka

9 punih kašika brašna

250 g putera

150 g šećera u prahu

2 vanilin šećera

Za glazuru:

100 g čokolade

4 kašike mleka

Ledene kocke
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca penasto umutite. Sipajte ulje i opet umutite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Sjedinite mikserom, pa dodajte belanca koja ste umutili u čvrst šne. Lagano pomešajte obe smese i sipajte u pleh koji ste nauljili i posuli brašnom.

Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. U šerpi pomešajte šećer i vodu, pa kuvajte dok ne proključa. Koru probušite viljuškom na par mesta, pa prelijte sirupom. Pomešajte 200 ml mleka sa brašnom tako da ne ostanu gromuljice. Preostalo mleko sipajte u šerpu, dodajte vanilin šećer i zagrejte. Dodajte mleko sa brašnom u zagrejano mleko u kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Zatim umutite puter sobne temerature sa šećerom u prahu i dodajte u fil i sve sjedinite mikserom. Sipajte fil preko kore, pa ostavite da se ohladi. Istopite čokoladu sa mlekom i premažite preko fila. Ostavite u frižideru da se stegne.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.