RECEPT ZA NAJZDRAVIJI KOLAČ NA SVETU STAR 6000 GODINA: Samo 2 namirnice baciće vas u TRANS od NEVEROVATNOG UKUSA
Pastelije, Foto: Printscreen/youtube/Anastasija's Kitchen

PROBAJTE

RECEPT ZA NAJZDRAVIJI KOLAČ NA SVETU STAR 6000 GODINA: Samo 2 namirnice baciće vas u TRANS od NEVEROVATNOG UKUSA

Ova lekovita poslastica se zaista spominje u Homerovoj Ilijadi pod nazivom Intrion. Radi se o verovatno najukusnijem receptu koji ćete ikada probati, a koji istovremeno ima tako dobre lekovite karakteristike.

Objavljeno:

U Homerovoj Ilijadi intrion ili pasteli daje se Helenima, ratnicima pre odlaska u bitku kako bi imali energiju i snagu za teške napore i borbu. Pasteli se spominje i u drevnim egipatskim zapisima gde su ga uzimale žene kako bi stimulisale hormonalne žlezde. Čuveni Grčki pisac i “otac” istorije Heradot nazvao je pasteli lekom i delicijom istovremeno u svojim zapisima.

Što je zapravo pasteli? Radi se o mešavini dve super zdrave namirnice – susama i meda. Nazivaju ga još i pitom od susama i meda.

Med
foto: Profimedia

Koristi i lekovita svojstva Pastelija

Kombinacija ove dve namirnice daje vam sveti gral korisnih sastojaka i to između ostalog: cinka, gvožđa, vlakana, magnezijuma, kalcijuma, bakra i niza vitamina, posebno grupe B, odnosno skoro svih sastojaka ključnih za zdravlje i funkcionisanje organizma.

Daće vam neophodnu energiju i snagu za teški fizički i psihički rad.

Kako se pravi pasteli

Istraživanja ukazuju da redovno korišćenje pastelija rešava hronični umor, nervozu i depresiju. Kombinacija sjajno djeluje i na hronični stres i to nakon 3 nedelje redovnog korišćenja.

Nova studija Clinical Journal of Nutrition potvrdila je koristi meda i susama na redukciju depresije, arteroskleroze, multipleskleroze i visokog krvnog pritiska.

Pasteli sadrži čak 182 elementa koji su korisni za zdravlje našeg organizma, a posebno je velika koncentracija antioksidansa koji sprečavaju razvoj raka i drugih teških oboljenja na ćelijskom nivou. Samo jedna ili dve kuglice pastelija pred neki važan događaj, daće vam dugotrajnu i jaku energiju i biti sjajno gorivo za zdravlje celog organizma.

Izvorni recept za Pasteli

Sastojci:

– 300 grama tahinija (pasta od čistog mlevenog susama)

– 300 grama prirodnog meda

BONUS VIDEO:

00:49

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.