Paradajz pelat, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
bolje nema
ZABORAVITE NA KONZERVE, SPREMITE ZIMNICU ZA POŽELETI KOD KUĆE: Paradajz PELAT se meša u SVAKO JELO (RECEPT)
Recept za najbolju zimnicu koja se u svako jelo meša je danas i kod vas
Objavljeno:
Paradajz pelat stavljate sigurno u svako drugo jelo, dobar je za špagete, soseve, lazanje, čorbe, gulaše itd.
Evo ga najbolji recept kako da ga spremite:
Sastojci
- paradajz (što više kilograma paradajza koristite, biće vam potrebno više tegli)
- bosiljak
- so
- voda
Priprema
- U veliku šerpu sipajte vodu skoro do vrha i ostavite da se zagreje do ključanja. Za to vreme paradajz dobro operite, a na samom vrhu svakog urežite nožem slovo "X". Ovo je neophodno da biste posle lakše ogulili koru sa paradajza.
- Kada voda provri, dodajte joj paradajz i ostavite da se kuva oko 10 minuta.
- Ako volite tvrđe pelate, biće dovoljno 30 sekundi, nakon čega možete da ih slažete u tegle. U tom slučaju preskočite sve naredne korake.
- Kada primetite da je kožica sa njih već počela da se odvaja i otpada, izvadite ih iz vode i stavite sledeću turu (ako imate više kilograma paradajza).
- Ogulite im kožu. Ako volite malo tvrđe pelate, možete odmah da ih slažete u tegle.
- U suprotnom, operite šerpu i vratite u nju pelate. Posolite i pobiberite i po želji dodajte listiće bosiljka.
- Uključite šporet i kuvajte paradajz još najmanje pola sata. Nije potrebno dodavati vodu niti ih mešati. Paradajz će vrlo brzo pustiti svoj sok u kome će se kuvati.
- Po pravilu, kada provru, kuvajte ih još oko 25 minuta.
DA LI ZIMNICA POSTAJE LUKSUZ? Goran Đaković: Cene na pijaci su za potrošače visoke, a za proizvođače realne:
(Espreso/ Moja zimnica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!