NAJBOLJA ITALIJANSKA PASTA KOJA SE PRAVI ZA 20 MINUTA I USPEVA SVAKOM: Neodoljivo kremasta od samo par sastojaka
Pasta sa piletinom, Foto: Printscreen/ YouTube/ Hrana i Vino MKD

recept

NAJBOLJA ITALIJANSKA PASTA KOJA SE PRAVI ZA 20 MINUTA I USPEVA SVAKOM: Neodoljivo kremasta od samo par sastojaka

Alfredo pasta je jedna od najpoznatijih italijanskih pasti, a podrazumeva istoimeni Alfredo sos od putera i parmezana, te upotrebu takozvanih fetućini testenine.

Objavljeno:

Ovo je divan, kremasti beli sos koji osvaja ukusom na prvu, a danas se pomenuti specijalitet često služi sa piletinom kako bi bio kompletni obrok.

Videćete da je priprema Alfredo paste sa piletinom vrlo jednostavna i brza i da će ovaj specjalitet savladati i amateri u kuhinji. Sastojci koji se koriste se takođe lako nabavljaju, te smo uvereni da ćete brzo isprobati ovaj tip paste, ako već niste.

Pasta, Testenina
foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

  • 250 grama testenine
  • 450 grama pilećih prsa
  • so, biber, ulje
  • 2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka
  • šolja neutralne pavlake
  • 8 kašika putera
  • 1 šolja izrendanog parmezana
  • peršun za serviranje

Priprema

Skuvajte testeninu na način na koji to i inače radite, ali sa strane odvojite 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala.

Pileća prsa prosušite, začinite solju i biberom.

Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj temperaturi, dva do tri minuta. Pržite piletinu pet do sedam minuta sa obe strane. Na pileća prsa u jednom trenutku tokom prženja dodajte i kašiku putera. Kada bude gotova, sačekajte nekoliko minuta da se prohladi, pa je iseckajte na komadiće.

Piletina
foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

Na tiganju koji ste već koristili otopite preostalih sedam kašika putera, pa kada se istopi na njemu prodinstajte izrendani ili sitno iseckani beli luk samo dok ne zamiriše, oko 30 sekundi do jedne minute.

Sledi priprema Alfredo sosa. Umutite šolju pavlake za kuvanje, parmezan, 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Neka se krčka tri do četiri minuta. Ako je sos previše gost, dodajte mu malo vode u kojoj se kuvala testenina koju ste ostavili sa strane.

Proceđenu testeninu ubacite u sos i lagano promešajte dok se sve ne poveže. Podelite testeninu u tanjire za serviranje i preko stavite nekoliko komadića piletina. Ukrasite peršunom, parmezanom i crnim biberom po želji.

BONUS VIDEO:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/zenablic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.