vrhunski
RUČAK IZ JEDNOG LONCA ZA CELU PORODICU: Džambolaja sa KOBAJOM je nešto što do sada niste jeli (RECEPT)
Džambolaja sa kobasicom ili škampima, vaš je izbor, što je povoljnije ili šta vam je lepše
Jednostavna, a raskošna domaća jela su u svakoj kulturi omiljena. Od sarme, preko rižota, do đuveča, punjenih paprika, gulaša, svako ima neku svoju verziju hrane koja greje dušu. A jedno takvo je i džambolaja, specijalitet koji stiže sa američkog kontinenta.
Džambolaja je jedno od najpoznatijih jela kreolske kuhinje i jedno od onih jela što se kuvaju u jednoj šerpi i mogu da nahrane celu porodicu.
Postoji više varijanti ovog jela, jedna od najpopularnijih je džambolaja sa škampima koja je tipična za Nju Orleans. A postoje i verzije sa sa kobasicama i slaninom.
Mi vam otkrivamo jedan pravi domaćinski recept za džambolaju, koji ćete obožavati!
Potrebno je:
- 2 kašike ulja
- 200 g suve slanine
- 4 kobasice
- biber 1/2 kašičice
- pileći bujon 1/2 l
- 400 g pilećeg belog mesa
- 300 g pirinča
- 3 paradajza
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 2 stabiljke celera
- 4 paprike babure
Priprema:
- Na zagrejanom ulju kratko propržite očišćen i usitnjen crni i beli luk, dodajte iseckan celer i papriku, potom slaninu i piletinu isečene na kockice i dinstajte još nekoliko minuta uz mešanje.
- U šerpu ubacite i pirinač, pobiberite i posolite, te dodajte kobasice isečene na manje komade i oljušten i na kocke isečen paradajz.
- Pomalo nalivajte bujonom, povremeno promešajte i kada sve provri, poklopite, smanjite vatru i kuvajte dok pirinač ne omekša uz povremeno mešanje.
- Poslužite odmah.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Blic žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!