POSLASTICA KOJA GARANTOVANO VRAĆA U DETINJSTVO: Originalni recept za VAZDUŠASTE puslice koji retko ko danas ZNA
Puslice, Foto: Printscreen Youtube

recept

POSLASTICA KOJA GARANTOVANO VRAĆA U DETINJSTVO: Originalni recept za VAZDUŠASTE puslice koji retko ko danas ZNA

Ovakav recept do sada verovatno niste probali.

Objavljeno:

Evo recepta za pripremu ukusnih i vazdušastih puslica:

Sastojci:

  • 4 belanceta
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli
  • Kapljica sirćeta ili limunovog soka
Puslice
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 120°C i obložite pleh papirom za pečenje.
  2. U čistoj i suvoj posudi, umutite belanca dok ne počnu da se penju.
  3. Dodajte prstohvat soli i kapljicu sirćeta ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok belanca ne postanu čvrsta i sjajna.
  4. Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok se svi kristali šećera ne istope i smesa postane gusta i sjajna.
  5. Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promešajte.
  6. Umetnite smesu u špric za poslastice ili koristite kašiku da napravite male krugove na plehu, ostavljajući razmak između svake puslice.
  7. Pecite puslice u unapred zagrejanoj rerni na 120°C oko 1,5 do 2 sata, dok ne postanu suve i hrskave spolja, ali mekane unutra.

Nakon što su puslice pečene, isključite rernu i ostavite ih unutra da se ohlade. Kada su potpuno ohlađene, pažljivo ih uklonite sa papira za pečenje. Poslužite puslice i uživajte u njihovoj vazdušastoj teksturi i slatkom ukusu! Napomena: Možete dodati boju ili aromu po želji, koristeći jestive boje ili razne ekstrakte (npr. jagodu, čokoladu, mentu) kako biste dobili različite ukuse i izgled puslica.

BONUS VIDEO:

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.