Puslice, Foto: Printscreen Youtube
recept
POSLASTICA KOJA GARANTOVANO VRAĆA U DETINJSTVO: Originalni recept za VAZDUŠASTE puslice koji retko ko danas ZNA
Ovakav recept do sada verovatno niste probali.
Objavljeno:
Evo recepta za pripremu ukusnih i vazdušastih puslica:
Sastojci:
- 4 belanceta
- 1 šolja šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- Prstohvat soli
- Kapljica sirćeta ili limunovog soka
Priprema:
- Zagrejte rernu na 120°C i obložite pleh papirom za pečenje.
- U čistoj i suvoj posudi, umutite belanca dok ne počnu da se penju.
- Dodajte prstohvat soli i kapljicu sirćeta ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok belanca ne postanu čvrsta i sjajna.
- Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok se svi kristali šećera ne istope i smesa postane gusta i sjajna.
- Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promešajte.
- Umetnite smesu u špric za poslastice ili koristite kašiku da napravite male krugove na plehu, ostavljajući razmak između svake puslice.
- Pecite puslice u unapred zagrejanoj rerni na 120°C oko 1,5 do 2 sata, dok ne postanu suve i hrskave spolja, ali mekane unutra.
Nakon što su puslice pečene, isključite rernu i ostavite ih unutra da se ohlade. Kada su potpuno ohlađene, pažljivo ih uklonite sa papira za pečenje. Poslužite puslice i uživajte u njihovoj vazdušastoj teksturi i slatkom ukusu! Napomena: Možete dodati boju ili aromu po želji, koristeći jestive boje ili razne ekstrakte (npr. jagodu, čokoladu, mentu) kako biste dobili različite ukuse i izgled puslica.
BONUS VIDEO:
(Espreso/danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!