internacionalna jela
RUMUSNKI MAJSTORI OTKRILI KAKO DA VAM SE MESO TOPI U USTIMA: Spremite TEMIŠVARSKI GULAŠ uz jedan TRIK (RECEPT)
Najukusnije kuvano jelo koje vam stiže pravo iz Rumunije, zaboravićete na Mađare
Rumunija slično Srbji, nije bogata nacija, pa su tako gledali da im recepti i jela budu jednostavni i najvažnije da sadrže sve što im je potrebno da bi ostali siti u toku dana. Zbog toga vam danas donosimo jedinstveni recept iz rumunske kuhinje.
Gastronomija Rumunije nije samo o hrani, ona je priča o istoriji, kulturi i zajednici. Ova jedinstvena mešavina ukusa i uticaja kultura čini rumunsku kuhinju neodoljivom destinacijom za sve ljubitelje hrane koji žele istražiti jedinstvene ukuse i priče koje su oblikovale ovu bogatu tradiciju. Evo kako da spremite savršeni Temišvarski gulaš:
Sastojci:
- 2-3 mesnate sveže paprike,
- ulje, voda i začini po potrebi,
- biber i crvena tucana paprika,
- ljuta paprika isečena na kolutove
- 200gr svinjetine sečene na kockice,
- 200gr junetine sečene na kockice
- 100 gr crnog luka,
- 2-3 čena belog luka,
- 3, 4 krompira
Priprema:
- U dubljem tiganju na vrelom ulju, propržiti crni i beli luk pa dodati meso isečeno na kocke, kada se meso isprži, dodati i papriku sečenu na kolutove, a zatim krompir.
- Nakon što paprika omekša naliti vodom i ostaviti da se ukrčka, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčka na tihoj vatri.
- Kada meso postane rastresito umutite kašiku kukuruznog brašna sa malo vode.
- Dodati u gulaš po potrebi, u zavisnosto kakvu gustinu želite.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!